Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

İTÜ dayanışması rekor getirdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İTÜ dayanışması rekor getirdi

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Melike Ç[email protected]şturulma Tarihi: Eylül 24, 2024 07:00Ragıp Vural Tandoğan, geçtiğimiz ay ABD’deki Coronado Adası’nın etrafında yüzen ilk Türk oldu. Onun bu başarısında ise mezunu olduğu İTÜ’deki yüksek lisans öğrencisi Miraç Durhan’ın büyük katkısı var.
Haberin DevamıRagıp Vural Tandoğan, ABD’nin California eyaletinde bulunan 18.6 kilometrelik Coronado Adası’nı 5 saat 50 dakikada yüzerek, bir tam turu tamamlayan ilk Türk olmayı başardı. 10 yıl önce başladığı yüzmede 9 farklı maratonda başarı elde eden Tandoğan’ın bir sonraki hedefi önümüzdeki ekim ayında Afrika’da bulunan Malawi Gölü’nde yüzmek. 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği’nden mezun olan 59 yaşındaki Tandoğan, yüzme antrenmanlarının bir kısmını okulun yüzme havuzunda yapıyor. Böylece yolu İTÜ yüksek lisans öğrencisi Miraç Durhan’la kesişen Tandoğan, Coronado Adası’ndaki maratonda elde ettiği başarının gizli kahramanıyla da bu sayede tanıştı.Haberin DevamıMİRAÇ OLMASAYDI BAŞARAMAZDIMTandoğan, başarısının nasıl geldiğini şöyle anlattı: “Yüzmeyle ilgilenirken soğuk suda yüzebildiğimi de fark ettim. Bu önemli çünkü hipotermi yaşamamak için 20 ile 18 derece arasındaki suda yüzülmesi gerekir. Ancak Coronado Adası’ndaki maratonda 15 dereceyi gördüm. O an kendime başarabileceğimi telkin ettim ve Miraç’ın beni umutla beklediğini düşündüm.Bireysel antrenörüm aynı zamanda Sutopu Milli Takımı’nın da antrenörü. Bu nedenle her daim yanımda olamıyor. Haliyle bu çalışma sürecimde bana destek olabilecek aynı zamanda beni anlayabilecek birine ihtiyaç duydum. Bunu da İTÜ vizyonu ve kültürüne hâkim birinin yapmasının daha iyi olabileceğini düşündüm. Mühendis kafasıyla düşünebilmek de bu çalışma sürecinde oldukça önemli. Yani Miraç olmasaydı bu başarıyı elde edemezdim.”CORONADO ADASI’NI GEÇEN İLK TÜRKTandoğan, 2016’da Cebelitarık Boğazı ve Manş Denizi’ni geçti. Ardından Catalina Kanalı, Manhattan Boğazı, Anacapa Adası, Tahoe Gölü gibi yerlerde yüzdü. Tandoğan, Manş Denizi, Catalina Kanalı ve Manhattan Adası’nı geçip ‘Üçlü Taç’ unvanını alan ilk Türk yüzücü oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:#İTÜ#Ragıp Vural Tandoğan#Coronado Adası

66f1cc9253045b03d1135731.jpg

666421035a540ded67732e03.jpg

66f1cca853045b03d1135734.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri