Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Çelik Kubbe’nin omurgası Hisar’dan tam isabet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çelik Kubbe’nin omurgası Hisar’dan tam isabet

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Türkiye’nin hava savunma ağı Çelik Kubbe’nin omurgasını oluşturacak hava savunma füze sistemi HİSAR O (Orta İrtifa), ilk uzun menzil atışını başarıyla gerçekleştirdi.
Haberin DevamıSAVUNMA Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen Seri Üretim Projesi kapsamında gerçekleştirilen test, sistemin yeteneklerini daha da ileriye taşıdı. SSB Başkanı Haluk Görgün, “HİSAR O Bataryasından ateşlenen RF Arayıcı Başlıklı Füze ile hedef 40+ kilometrede direkt vuruş ile bertaraf edildi” dedi.SEMALARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZSSB Başkanı Haluk Görgün şunları söyledi: “Milli mühendisliğimizin gücüyle semalarımızın teknoloji kalkanlarını da güçleniyoruz. HİSAR O, Seri Üretim Projesi’ne yetenek kazanımı kapsamında gerçekleştirilen atışlı test faaliyetinde, Seri Üretim Konfigürasyonundaki yeni nesil HİSAR O Bataryasından ateşlenen RF Arayıcı Başlıklı Füze ile hedef 40+ km’de direkt vuruşla bertaraf edildi. Başkanlığımız tarafından başlatılan HİSAR Seri Üretim Projesi kapsamında Atış Kontrol/Komuta Kontrol mimarisindeki performans artırıcı güncellemeler, IP haberleşme altyapısına geçiş, hedefi daha uzaktan tespit etme yeteneğine sahip yeni nesil radar, füze kapsamında gelişmiş güdüm/ kontrol yazılımları ve uzak menzil manevra yeteneklerini HİSAR O sistemlerine kazandırdık. HİSAR O Sistemi’nin mevcut yeteneklerinin üzerine yeni nesil teknolojik kazanımları ile birlikte etkin olduğu menzilin artırılmasına yönelik faaliyetlere devam edeceğiz. Bu vesile ile gece gündüz çalışan, başarıya ulaştıran, yeni yetenekler kazandıran ASELSAN ve ROKETSAN mühendislerimizi, vatan evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum.”Haberin DevamıHaluk GörgünKRİTİK TESİSLERİ KORUYACAKOrta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR; askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunması amacıyla sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına (İHA) karşı kullanılmak üzere tasarlandı. Hisar-O, 20+ kilometre sistem önleme menziline sahip.
Haberle ilgili daha fazlası:#Çelik Kubbe#RF Arayıcı Başlıklı Füze#HİSAR O

66be7a16bf41cf22b430dbfc.jpg

62f6152e4e3fe01f706ba0bd.jpg

66be7a16bf41cf22b430dbfe.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri