Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Yunus balıklarıyla yelkencinin 'yarışı'... 'Onların yanına atlayasım bile geldi'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yunus balıklarıyla yelkencinin 'yarışı'... 'Onların yanına atlayasım bile geldi'

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Hatay'ın İskenderun körfezinde amatör yelkenci Sertaç Kaya, yunus balıklarının teknesiyle yarıştığı anları anbean kayıt altına aldı.
Haberin Devamıİskenderun ilçesinde amatör şekilde yelkencilik yapan Sertaç Kaya, Arsuz ilçesi Konacık mevkiinden teknesiyle Akdeniz'e açıldı. Çevreci bir şekilde denizin keyfini çıkaran Kaya, bir süre sonra yunus balıklarıyla karşılaştı. Teknesinden ses çıkmadığından dolayı yunus balıklarıyla yaklaşık yarım saat birlikte yolculuk yapan amatör yelkenci bu anları kayıt altına aldı. Eşsiz görüntülerin ortaya çıktığı yolculuk amatör yelkenciyi mest etti."NEREDEYSE TEKNEYİ DURDURUP SUYA, ONLARIN YANINA ATLAYASIM GELDİ" Yunus balıklarının denizdeki süzülüşlerini kayda alan 40 yaşındaki Sertaç Kaya, "Amatör denizci ve yelkenciyim ben. Türkiye'nin üç denizinde hatta 4 denizinde de teknemle gezdim.Birçok yerde yunus balıklarıyla karşılaştım ama doğma büyüme İskenderunluyum burada da yıllardır tekne kullanıyorum şimdiye kadar burada yunus balığıyla karşılaşmamıştık. Onları görünce inanılmaz mutlu olduk, heyecanlandık ve hemen bunu video ile kayıt altına almaya başladık. Yaklaşık yarım saat onlarla birlikte seyir yaptık.Haberin DevamıNerdeyse tekneyi durdurup suya, onların yanına atlayasım bile geldi. Şunu düşünüyorum, benim teknem yelkenli bir tekne, motorsuz, çevreci şekilde ilerlediğim için belki o sessizliği çevreciliği dostluğu hissedip, o şekilde yaklaşmışlardır teknemize. Karataş'a doğru giderken tam o bölgede Arsuz, Konacık'la Karataş arasındaki körfezin çıkış noktasında denk geldim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Hatay#Akdeniz#Yunus

66c6e0da5a3fc39e1af44c01.jpg

66c6e0d95a3fc39e1af44bff.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri