Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

YÖK yapay zekâ’nın etik sınırlarını çiziyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
YÖK yapay zekâ’nın etik sınırlarını çiziyor

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bursa Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ‘Arama Konferansı’na katılmak üzere geldiği Bursa’da yapay zekâ ve dijitalleşmeyi Türkiye açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini ve çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Haberin DevamıYapay zekâ konusundaki çalışmaların sonucunda, ‘Yükseköğretim Kurumlarında Bilimsel Araştırma ve Yayın Faaliyetlerinde Üretken Yapay Zekânın Kullanımına Dair Etik Rehber’ hazırladıklarını belirten Özvar, Yükseköğretim Genel Kurulu’nda onaylanan rehberin önümüzdeki hafta üniversitelere gönderileceğini de duyurdu. Özvar, rehberin ‘Üretken Yapay Zekâ’ kullanımına dair riskleri ve fırsatları anlamaya, değerlendirmeye, risklere karşı önlem almaya katkı amacıyla hazırlandığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:#YÖK#Yapay Zekâ#Erol Özvar

66243afe5a395278a3b8adbb.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri