Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Uzmanlar Hürriyet’e değerlendirdi: Şansı ne kadar arttı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzmanlar Hürriyet’e değerlendirdi: Şansı ne kadar arttı

Sedh

Elmas üye
ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump’a yapılan silahlı saldırı ülkede seçimlere 4 ay kala gündemi değiştirdi. Şimdi bu olayın kasım ayında gerçekleşecek seçimleri nasıl etkileyeceği konuşuluyor. Hürriyet de bu soruyu ABD’yi içeriden de iyi bilen isimlere sordu.
Haberin DevamıGERÇEKLER ORTAYA ÇIKARTürkiye’nin Washington eski büyükelçisi Murat Mercan, “Trump’ın vurulması onu kahraman yapar” varsayımının çok da doğru olmayabileceği görüşünde: “ABD toplumunda bu kadar hızlı bir dönüşüm olacağından ben emin değilim. Trump’a saldıranın gerçek kimliği, gerçek perde arkası ile ilgili epey bilgi ortaya çıkar diye tahmin ediyorum. ABD’de kitlesel saldırı yapanlar gibi psikolojik sıkıntıları varsa bir etkisi olmaz. Trump aleyhinde derin yapıların saldırısı olduğuna ilişkin bir kanaat oluşursa etkisi olur ama bu da zaman alır. Şu aşamada seçim kazandırır gibi bir kanaat bende oluşmadı. Trump’ın ceza alması konusunda da bir ‘Kutuplaşma olur da Cumhuriyetçiler oy verir’ denmişti. Bu da olmadı. Zaman içinde bu olaylar biraz aydınlanırsa, gerçek ortaya çıkarsa bir etkisi olur diye bir kanaatim var.”Haberin Devamı4 AY UZUN BİR SÜRETürkiye’nin Washington eski büyükelçilerinden CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan ise önümüzdeki süreçte özellikle Demokratlar kanadında başka arayışlar olabileceğini belirtti: “Mutlaka az da olsa pozitif yönde etkileyecektir. Bu şekilde devam ederse büyük ihtimalle seçilir diye düşünüyorum. ABD seçmeni, Trump’a oy verenler farklı, popülizme yatkın bir kitle. Trump da bu şekilde onların gözünde kahraman oldu. Bu iki taraflı etki edecektir, öbür tarafın da endişelerini artıracak ve birtakım arayışlar içine girmelerine neden olacaktır. Seçimlere daha 4 ay var ve bu çok uzun bir süre, ABD’de her şey çok yavaş çalışır. Bir transatlantiğin dönüşü zaman alır. ABD bu durumun farkında, birtakım arayışlar olacaktır. Sonuç verir mi bilmiyorum, yargıda birtakım konular var. Bunlar Trump nezdinde çok düş kırıklığı yarattı. Trump ilk yıllarındaki gibi değil, ama oy veren kesim kendisinin destekçisi.”BIDEN MI BAŞKA BİR ADAY MI, O BELİRLEREmekli diplomat Fatih Ceylan, demokratların adayının seçim sürecinde belirleyici olacağı görüşünde: “Son yapılan anketlerde suikast girişimi sonrasında Trump’ın seçilme şansının arttığı yönündeki değerlendirmelere sıkça rastlanıyor. Diğer yandan, mevcut durum Trump’ın karşısına Biden’ın mı, yoksa Demokratların seçeceği bir başka adayın mı çıkarılacağı noktasında düğümleniyor. Elbette Biden’ın yerine öne sürülecek yeni bir adayın kim olacağı ve seçmenler nezdindeki potansiyeli de seçim sürecini etkileyebilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:#ABD#Donald Trump#Silahlı Saldırı

6695a2ca1706cf2dc931d952.jpg

650296172269a211d0091ac0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri