Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Temsilciler Meclisi Ukrayna'ya yardımı onayladı... Rusya'dan tepki: Ukrayna’yı ise daha da mahvedecek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hera

Elmas üye
Konu Sahibi
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Temsilciler Meclisi’nde dün onaylanan Ukrayna’ya 60,8 milyar dolarlık yardım paketiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu karar ABD’yi daha fazla zenginleştirecek. Ukrayna’yı ise daha da mahvedecek” dedi.
Haberin DevamıABD Temsilciler Meclisi’nde dün onaylanan Ukrayna’ya 60,8 milyar dolarlık yardım paketinin yankıları sürerken, Rusya’dan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, yardımın onaylanmasının Ukrayna’da daha fazla hasara ve ölüme yol açacağını söyledi. Peskov, “Bu karar, ABD’yi daha fazla zenginleştirecek. Ukrayna'yı ise daha da mahvedecek. Kiev rejimi yüzünden daha fazla Ukraynalının ölümüyle sonuçlanacak” dedi.
Onaylanan yasa tasarısında yer alan ABD’deki Rus varlıklarına el konularak, bunların Ukrayna’ya aktarılmasına izin veren hükümlerin ABD’nin imajını zedeleyeceğini belirten Peskov, Moskova’nın misilleme niteliğinde önlemler alacağını söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev ise, “Onların açgözlü savunma sanayisi tarafından yutulacak 60,8 milyar dolarlık kanlı paraya aldırış etmeden elbette zafer kazanacağız” ifadelerini kullandı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yardımların onaylanmasının dünya genelinde krizleri derinleştireceğini belirtti. Zaharova, “Kiev rejimine askeri yardım, terörist faaliyetlerin doğrudan sponsorluğudur. Tayvan için yardım, Çin'in içişlerine müdahaledir. İsrail içinse doğrudan gerilime giden bir yoldur ve bölgede tansiyonun daha önce görülmemiş bir şekilde yükselmesine neden olacaktır” açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:#ABD#Rusya#Ukrayna

6624ec97b74fd552c733b076.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri