Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Kitap Taş Kağıt Makas - Alice Feeney

Kitap Taş Kağıt Makas - Alice Feeney

BaharBahar doğrulanmış üyedir.

Eğitim Ekibi
Eğitim Editörü
İlgi Alanı
Edebiyat
Konu Sahibi
Taş Kağıt Makas, psikolojik gerilim türünü seven okurlar için merak duygusunu sürekli canlı tutan, katmanlı bir roman. Hikâye, evliliklerini kurtarmaya çalışan bir çiftin hafta sonu kaçamağıyla başlıyor; ancak ilerleyen sayfalarda geçmişe dair sırlar ve güven sorunları gün yüzüne çıktıkça olaylar beklenmedik bir hâl alıyor.

Alice Feeney, karakterlerin bakış açıları arasında geçiş yaparak okurun algısıyla oynamayı başarıyor. Kimin doğruyu söylediğini, kimin bir şeyleri sakladığını anlamaya çalışırken her bölümde yeni bir ipucu ortaya çıkıyor. Romanın en güçlü yanı da bu belirsizlik hissi; okur, son sayfalara kadar gerçeği tam olarak çözdüğünden emin olamıyor.

Anlatım akıcı ve sürükleyici olsa da bazı tesadüflerin fazla kurgusal bulunduğu söylenebilir. Buna rağmen yazarın gerilimi adım adım yükseltmesi ve finalde yaptığı ters köşe hamlesi, kitabın etkisini artırıyor.

Güven, aldatma, iletişimsizlik ve insanların birbirlerinden sakladıkları gerçekler üzerine kurulu bu roman, özellikle psikolojik gerilim ve gizem türünü sevenler için keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.

"Bazen bir ilişkiyi bitiren şey söylenen yalanlar değil, söylenmeyen gerçeklerdir." 📖🔍

images (5).jpg

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri