Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Sosyal medyada 'helal para' vaadiyle tuzak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sosyal medyada 'helal para' vaadiyle tuzak

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Sosyal medya platformunda 'Mehmet Helal Para' adı altında kanal açan Mehmet Y.’nin, iletişime geçtiği onlarca kişiden kripto para borsasına katılım payı olarak 2 bin 500’er lira aldığı, devamında ‘kazançtan komisyon’ adı altında yine para talep ederek dolandırdığı öne sürüldü. Paralarını alamayan bazı vatandaşlar, savcılığı suç duyurusunda bulundu.
Haberin Devamıİstanbul’da yaşadığını ve isminin Mehmet Y. olduğunu söyleyen kişi, sosyal medya platformunda 'Mehmet Helal Para' adıyla kanal açtı. Mehmet Y., iletişime geçtiği kişilere dindar bir insan olduğunu ve helal para kazandıracağını vadetti.Mehmet Y., paylaştığı mesajlarında "Birkaç yıl önce ailemi geçindirecek kadar para kazanmıyordum ve bazen yiyecek alacak param bile yoktu. Zengin bir hayatın hayalini kuruyordum ve başarılı olmak için her gün sıkı çalışıyordum. En sıradan aileden gelen sıradan bir adamım ve her zaman lüks arabalarla gezmeyi, restoranlarda yemek yemeyi, en iyi markaları giymeyi hayal ediyordum. Çalıştım ve para getirecek bir iş alanı aradım, ama en önemlisi helal para olması gerekiyordu. Dindar bir insanım ve bu benim için çok önemli. Birçok insanın benzer bir durumda yaşadığını biliyorum ve bu çok üzücü. Bu yüzden, başkalarına en iyisini hak ettiklerini anlamalarına yardımcı olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.Haberin DevamıMehmet Y., kendisine inanan onlarca kişiden kripto para borsasına katılım payı olarak 2 bin 500’er lira topladı. Mehmet Y. daha sonra da kazançtan komisyon adı altında mağdurlardan para istemeyi sürdürdü. Paralarını alamayınca dolandırıldıklarını anlayan bazı mağdurlar, Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bunuldu. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:#Kripto Para#Bitcoin#Dolandırıcılık

66aa3c065110122323207b69.jpg

66aa3c065110122323207b6c.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri