Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

OÄŸlunun hesabına gelen paradan sonra dünyası başına yıkıldı | Bankadan aranınca gerçeÄŸi öÄŸrendi... "Ömrümde bu kadar parayı görmedim"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
OÄŸlunun hesabına gelen paradan sonra dünyası başına yıkıldı | Bankadan aranınca gerçeÄŸi öÄŸrendi... "Ömrümde bu kadar parayı görmedim"

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İHAOluşturulma Tarihi: Mart 12, 2025 13:59Antalya'da telefonda kendisini banka görevlisi olarak tanıtan kişiyle gelen onay kodunu paylaştıktan sonra hesabından kredi ile avans hesap limiti yükseltilip toplam 242 bin TL çekildiğini belirten kadın, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Haberin DevamıAntalya'da yaÅŸayan Şükran Eraslan, kendisini telefonla arayarak banka görevlisi olarak tanıtan ve hesabına kart promosyon aidatı ödemesi yapılacağını söyleyen dolandırıcıların hedefi oldu. 6 Åžubat günü saat 16.30 sıralarında aranan Eraslan'a telefonda kendisini banka görevlisi olarak tanıtan ÅŸahıs, birikmiÅŸ kart ve promosyon aidatı olduÄŸunu, bunun ödemesinin hesabına yapılacağını ancak tuÅŸlama hatası nedeniyle paranın oÄŸluna ait banka hesabına 86 bin TL olarak gönderildiÄŸini söyledi. O sırada evde olan oÄŸlunu kaldıran Eraslan ve oÄŸlu, banka hesabını kontrol ettiklerinde hesapta yüklü miktarda para bulunduÄŸunu gördü. Telefonla görüştükleri kiÅŸi, hatanın düzeltilmesi ve parayı banka havuzuna göndermeleri gerektiÄŸini söyledi. PaniÄŸe kapılan Eraslan, ÅŸahsın yönlendirmesi ile verilen IBAN numarasına para gönderme iÅŸlemini üç kez art arda gerçekleÅŸtirdi. Telefonun kapanmasının ardından farklı bir numaradan aranan ve banka hesaplarından kredi çekildiÄŸini, ek hesabının yükseltildiÄŸini öğrenen Eraslan hayatının ÅŸokunu yaÅŸadı.Haberin DevamıÂHESABINDAN 242 BİN TL ÇEKİLMİŞ Hesabından toplam 242 bin TL çekilen ve ne yapacağını ÅŸaşıran Eraslan, karakol ile savcılığa giderek ÅŸikayette bulundu. Şükran Eraslan, "Telefonla beni arayan kiÅŸi kart ve promosyon aidatı ödemesi yapılacağı ama tuÅŸlama sonucu bir yanlışlık olduÄŸunu söyledi. Benim hesabıma yatırılacak olan 8 bin 600 TL kart ve promosyon aidatının yanlışlıkla oÄŸlumun hesabına 86 bin TL olarak gönderildiÄŸini ve bunun kendi hataları olduÄŸunu, mesai saatinin bitimine yakın olduÄŸu için bunu düzeltmeleri gerektiÄŸini söyledi. OÄŸlumu kaldırıp hesabını kontrol ettiÄŸimizde gerçekten hesabında 86 bin TL olduÄŸunu gördük" dedi.Â"AYNI İŞLEMİ 3 KEZ TEKRARLATTI" Haberin DevamıHesapta gördükleri yüklü miktardaki para karşısında korktuklarını belirten Eraslan, "13 bin 600 TL ölüm aylığı aldığımı, ömrümde bu kadar parayı görmediÄŸimi söyledim. Bu parayı banka havuzuna göndermemiz gerektiÄŸini söyledi. OÄŸlum parayı gönderdi, paranın düşmediÄŸini söyledi. Aynı iÅŸlemi tekrarlattı bize, sonra bir daha tekrarlattı. Havuza düşmedi dediÄŸi için üç sefer tekrarladık biz bu iÅŸlemi. Hesapların güncellenmesi için bir kod geleceÄŸini söyledi. O arada bankamın ne mobiline ulaÅŸabildim ne de ÅŸubemden arandım" ifadelerini kullandı."DÜNYAM BAÅžIMA YIKILDI" Telefondaki kiÅŸiyle konuÅŸurken oÄŸlunun bankasından arandığını söyleyen Eraslan, "OÄŸlumun bankasının müşteri hizmetleri arayarak hesaba şüpheli para giriÅŸ çıkışı olduÄŸunu söyledi. O arada benim görüştüğüm telefon kapandı. 10 dakika sonra benim ÅŸubem aradı. Hesabınızdan ÅŸu kadar kredi çekildi, ek hesabınız yükseltildi, para çekildi diye. Dünyam başıma yıkıldı. İşlemi benim yapmadığımı, benim çekmediÄŸimi söylediÄŸim halde. Hemen karakola gitmemizi söylediler. Hemen karakola gittik. Karakol bizi Siber Suçlara yönlendirdi. O günden bu yana oÄŸlumun da benim de dünyamız başımıza yıkıldı" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Haberle ilgili daha fazlası:#Dolandırıcılık#Antalya#Bankacılık

67d168da3b16a0e28ddba78d.jpg

67d168fb3b16a0e28ddba797.jpg

67d168fb3b16a0e28ddba795.jpg

67d168fb3b16a0e28ddba793.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri