Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Liselilerin ‘Çikolata Fabrikası’

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Liselilerin ‘Çikolata Fabrikası’

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Melike Ç[email protected]şturulma Tarihi: Aralık 01, 2024 07:00Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri okulda ürettikleri çikolataları, ‘Asım’ markasıyla piyasaya sürecek.
Haberin DevamıİSTANBUL Arnavutköy’deki Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bin 800 öğrenci eğitim öğretim görüyor ve 108 öğretmen görev yapıyor. Bilişim, elektrik elektronik, gıda teknolojisi, grafik tasarım ve fotoğrafçılık ile yiyecek içecek hizmetleri olmak üzere 5 alanda eğitim veren okulda öğrenciler hem eğitim alıyor hem de para kazanıyor. Günlük 7 bin öğün yemek üreten okul yılda ortalama 160 milyon lira ciro elde ediyor. Program kapsamında okula ait mutfaklarda görev alan yaklaşık 260 öğrenci maddi açıdan destekleniyor. Bu kapsamda öğrenciler yıllık toplam 6 milyon lira gelir elde ediyor.Haberin DevamıADI ‘ASIM’ ŞİİRİNDEN�Öğrencileri en çok heyecanlandıran bölümlerden biri de bu yıl kurulan ‘çikolata atölyesi’. Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Süleyman Koçoğlu, atölyede öğrencilere çikolata yapımının inceliklerini öğrettiklerini belirterek şunları söyledi: “Şimdilik 6 çeşit çikolatamız var, artırmayı planlıyoruz. Çok yakın bir zamanda bu tatları ‘Asım’ markasıyla satışa sunacağız. Okulumuzun adını oluşturan Mehmet Akif Ersoy’un ‘Asım’ şiirinden yola çıktık. Tamamen el yapımı olan çikolatalarda hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi#Çikolata Fabrikası#Asım Çikolata

674b84ee6e7e9ba6d6c254a8.jpg

666421035a540ded67732e03.jpg

674b84ee6e7e9ba6d6c254aa.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri