Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

İstanbul'da kıyıya vuran yavru yunusu sahildekiler kurtardı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İstanbul'da kıyıya vuran yavru yunusu sahildekiler kurtardı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2025 11:54İstanbul'un Avcılar ilçesi açıklarında su üstünde duran ve bir süre sonra kıyıya gelerek kayalıklara sıkışan yavru yunus, sahildekiler tarafından kurtarıldı. Denizden çıkarılan yunus, açıklara bırakılması için balıkçıya teslim edildi.
Haberin DevamıOlay, dün öğle saatlerinde Ambarlı Sahili'nde meydana geldi. Gezmek için deniz kenarına gelen bir grup, kıyıya yakın bölgede duran ve bir türlü uzaklaşamayan yunus balığını fark etti. Bir süre sonra kıyıya vuran yunus kayalıklara sıkıştı. Durumu fark ederek yunusu kurtarmak isteyenler sudan çıkardıkları balığı uzaklara atsa da yunus tekrar kıyıya geldi. Yardım istenmesi üzerine olay yerine gelen balıkçının kucaklayarak teknesine aldığı yunus, Avcılar açıklarına bırakıldı.Kıyıya vuran yunusu kurtaran Enes Bacaksız, “Kayalara sıkışmıştı. Kurtarmak için aşağı indiğimizde yara almıştı. Gemi pervaneleri veya balıklardan ısırma gibi kesikleri vardı. Önce çıkarttım, denizin yoğun olan bölgesine bıraktım. Tekrardan kendini kayaların arasına sıkıştırınca balıkçılar da yardımcı istedik. Tekrardan çıkartıp uzak bölgedeki bir yere bıraktık. Yardım istediğimiz balıkçı aldı götürdü, denizin daha yoğun olan bölgesine kayalık olmayan bölgelere bıraktık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#İstanbul#Yunus#Avcılar

67e663bc6f37df6d44c0ceb0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri