Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu ifade vermek için adliyeye geldi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu ifade vermek için adliyeye geldi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Ayşe GÜREL/İSTANBUL (DHA)Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2025 14:36İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi.
Haberin Devamıİstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. TBB Başkanı Erinç Sağkan ve çok sayıda baro başkanı ile yönetim kurulu üyesi Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerine destek için adliyedeydi.'SORUŞTURMA MEVZUATA AYKIRI YÜRÜTÜLMEKTEDİR'Adliye önünde açıklama yapan TBB Başkanı Erinç Sağkan, "Biliyorsunuz bugün, Baromuz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, baro başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ifadeye davet edildiler. Şunu söyleyebilirim ki sadece usul bakımından bakacak olsak bile bu soruşturma süreci ilk anından itibaren anayasaya ve mevzuata aykırı yürütülmektedir. Avukatlara özel soruşturma usulü işletilmeden, henüz Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni alınmadan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Barosu Başkanı ve yönetim kurulu hakkında soruşturma başlatıldı, kamuoyu ile paylaşıldı" ifadelerini kullandı. (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:#İSTANBUL#Baro#Avukat

677d11a3f771d55a1d10ff74.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri