Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Hedef 1 milyon yabancı öğrenci

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hedef 1 milyon yabancı öğrenci

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Karadeniz Üniversiteler Ağı (BSUN) Toplantısı’na katıldı.
Haberin Devamı12 ülkeden 120 üniversitenin dahil olduğu ve hem bölgesel hem de uluslararası pek çok alanda geleceğe yönelik planlamalar yapan bir organizasyon olan BSUN’un rektörler buluşmasında konuşan Özvar’ın gündeminde; uluslararası öğrenci hareketliliği, araştırma destekleri, Türkiye’nin yükseköğretim kapasitesi ve kalitesi ile istihdam odaklı programlar vardı. Özvar özetle şu bilgileri verdi:“Son 50 yılda küresel ekonomiye geçiş ve ekonomilerdeki gelişmeler sonucunda, yükseköğretim giderek global bir nitelik kazandı ve uluslararası rekabetin önemli bir alanı haline geldi. Sadece gelişmiş ülkeler değil, gelişmekte olan ülkeler de yükseköğretimde uluslararasılaşmaya yönelik stratejiler geliştirip uyguluyor. Uluslararasılaşma ve öğrenci hareketliliğinin arttığı bir dönemde Türkiye bir cazibe merkezi haline geliyor. 2023 yılı itibarıyla yaklaşık 200 ülkeden 350 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. UNESCO İstatistik Enstitüsü’ne göre, Türkiye şu anda dünyadaki uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 2.9’uyla en fazla uluslararası öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Yakın gelecekte uluslararası öğrenci sayımızı 500 bine, bir sonraki aşamada ise 1 milyona çıkaracağımıza inanıyor, bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz.”Haberin Devamı
Erol Özvar
Haberle ilgili daha fazlası:#Yükseköğretim Kurulu#YÖK#Erol Özvar

6690520e432c5c9d10363d8a.jpg

666420b95a540ded67732dfa.jpg

66905205432c5c9d10363d88.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri