Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

George Floyd vakası gibi: ABD polisi nefessiz bırakarak öldürdü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
George Floyd vakası gibi: ABD polisi nefessiz bırakarak öldürdü

Hera

Elmas üye
Konu Sahibi
Polisin boynuna baskı yapması sonrası nefessiz kalan Frank Tyson hastanede hayatını kaybetti.
Haberin DevamıABD’de polis tarafından işlenen nefret cinayetleri dur durak bilmiyor. 2020 yılında siyahi Amerikalı George Floyd’un kameraların gözü önünde polis Derek Chauvin tarafından ensesine dizi ile basılarak katledilmesinin ardından 18 Nisan’da bu kez Ohio eyaletinde yine polis tarafından benzer bir cinayet işlendiği ortaya çıktı. Ohio eyaletinde polisin gözaltına alırken şiddet uyguladığı 53 yaşındaki siyahi ABD vatandaşı Frank Tyson’ın polisin boynuna bastırması nedeniyle nefessiz kalarak hayatını kaybettiği belirtildi. Polislerin kask kamerasından kaydedilen görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye yol açarken görüntülerin George Floyd cinayetini hatırlattığı yorumları yapıldı.‘NEFES ALAMIYORUM’Görüntülerde, bir araç kazasına karıştığı iddiasıyla bir kafede polisin gözaltına aldığı ve o esnada yere yatırarak ters kelepçe taktığı Tyson’ın polise defalarca “Beni öldürmeye çalışıyorlar” ve “Nefes alamıyorum” dediği görülüyor. 2020 yılında siyah George Floyd polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmiş, ABD’deki ırkçılık ve polis şiddeti haftalarca protesto edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:#ABD#George Floyd#Polis

662d7161fe4ca15084b5cde7.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri