Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Haber Eğitimde şiddete hayır!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bahar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Haber Eğitimde şiddete hayır!

Bahar

Education Member
Eğitim Editörü
İlgi Alanı
Edebiyat
[Sınıfta el kaldırmak “biliyorum” demektir, özgüvendir, dünyaya katılma isteğidir. Bir öğrencinin parmağı neden namluya dönüşür?] diyerek güzel bir giriş yapmış Hicabi Demirci. Görseldeki çizim de kendisine aittir.

WhatsApp Image 2026-04-15 at 17.25.33.jpeg

Maalesef ki Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta öğretmenlere yönelik saldırı haberlerini üzülerek kınıyoruz.

Eğitimciler, öğretmenler, bu toplumun en temel yapı taşlarından biri olan eğitimi ayakta tutan kişilerdir. Bir öğretmene yönelik şiddet sadece bireysel bir saldırı değil; aynı zamanda eğitime, çocukların geleceğine ve toplumsal değerlere yapılmış bir darbe olarak görülmelidir. Bu tür olaylar, okulların güvenli alanlar olması gerektiği gerçeğiyle de ciddi şekilde çelişiyor. Burada sadece bireysel cezalar değil, daha geniş bir yaklaşım gerekiyor:

• Okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması
  • Veli-öğretmen iletişiminin sağlıklı kurulması
  • Şiddete karşı caydırıcı ve net yaptırımlar uygulanması
  • Toplumda öğretmenlik mesleğine saygının yeniden güçlendirilmesi
Özetle, öğretmene yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu tür olayların önüne geçmek için hem hukuki hem de toplumsal düzeyde ciddi adımlar atılması şart.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi;

“Bir toplumun gerçek kurtuluşu ancak eğitimle olur.”

Son düzenleme:
Çok üzgünüm memleketim için. Öğretmenler işi değil mesleği bıraksa yeridir. İnsanlar evlatlarını okula nasıl gönderecek ?

Bu ülke nereye gidiyor böyle şaşkınlıkla izliyorum.

[Sınıfta el kaldırmak “biliyorum” demektir, özgüvendir, dünyaya katılma isteğidir. Bir öğrencinin parmağı neden namluya dönüşür?] diyerek güzel bir giriş yapmış Hicabi Demirci. Görseldeki çizim de kendisine aittir.

Ekli dosyayı görüntüle 2193

Maalesef ki Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta öğretmenlere yönelik saldırı haberlerini üzülerek kınıyoruz.

Eğitimciler, öğretmenler, bu toplumun en temel yapı taşlarından biri olan eğitimi ayakta tutan kişilerdir. Bir öğretmene yönelik şiddet sadece bireysel bir saldırı değil; aynı zamanda eğitime, çocukların geleceğine ve toplumsal değerlere yapılmış bir darbe olarak görülmelidir. Bu tür olaylar, okulların güvenli alanlar olması gerektiği gerçeğiyle de ciddi şekilde çelişiyor. Burada sadece bireysel cezalar değil, daha geniş bir yaklaşım gerekiyor:

• Okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması
  • Veli-öğretmen iletişiminin sağlıklı kurulması
  • Şiddete karşı caydırıcı ve net yaptırımlar uygulanması
  • Toplumda öğretmenlik mesleğine saygının yeniden güçlendirilmesi
Özetle, öğretmene yönelik şiddetin hiçbir şekilde kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu tür olayların önüne geçmek için hem hukuki hem de toplumsal düzeyde ciddi adımlar atılması şart.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi;

“Bir toplumun gerçek kurtuluşu ancak eğitimle olur.”
Yaşanan bu olay ani bir öfke patlaması değil; planlanmış bir şiddet eylemidir. Bir çocuk silaha ulaşabiliyorsa, bu artık bireysel değil, doğrudan toplumsal bir güvenlik sorunudur.
Üzülerek söylüyorum ki yalnızca olay gerçekleştikten sonra konuşmak koruyucu değil, tepkisel bir yaklaşımdır. Oysa bizim toplumsal olarak; daha sert, caydırıcı, takip odaklı ve koruyucu bir sisteme ihtiyacımız var.

Yaşanan bu olay ani bir öfke patlaması değil; planlanmış bir şiddet eylemidir. Bir çocuk silaha ulaşabiliyorsa, bu artık bireysel değil, doğrudan toplumsal bir güvenlik sorunudur.
Üzülerek söylüyorum ki yalnızca olay gerçekleştikten sonra konuşmak koruyucu değil, tepkisel bir yaklaşımdır. Oysa bizim toplumsal olarak; daha sert, caydırıcı, takip odaklı ve koruyucu bir sisteme ihtiyacımız var.

Çözüm tek boyutlu değil. Hem caydırıcı hem koruyucu hem de önleyici bir sistem kurmadan bu döngüyü kırmak ne yazık ki zor görünüyor @ngm ... Bu yüzden senin de vurguladığın gibi, artık “sonrasında konuşan” değil, “öncesinde önlem alan” bir yaklaşımı tartışmamız gerekiyor.

Çözüm tek boyutlu değil. Hem caydırıcı hem koruyucu hem de önleyici bir sistem kurmadan bu döngüyü kırmak ne yazık ki zor görünüyor @ngm ... Bu yüzden senin de vurguladığın gibi, artık “sonrasında konuşan” değil, “öncesinde önlem alan” bir yaklaşımı tartışmamız gerekiyor.
Benim kanaatim, her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi, bir aile psikoloğu da olmalı. Çünkü bazı ailelerin gerçekten düzenli olarak izlenmesine ve psikolojik açıdan takip edilmesine bu toplumun ihtiyacı var.

Benim kanaatim, her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi, bir aile psikoloğu da olmalı. Çünkü bazı ailelerin gerçekten düzenli olarak izlenmesine ve psikolojik açıdan takip edilmesine bu toplumun ihtiyacı var.

Bence bunun için önce baştakilerin tedaviye ihtiyacı var :) Buna olanak tanımaları için...

Eşleşen Konular

Etiketler
Etiketler Etiketler
öğretmen
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri