Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Eğitim Gözleme Raporu 2024: 612 bin çocuk okula gitmedi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğitim Gözleme Raporu 2024: 612 bin çocuk okula gitmedi

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Eğitim ServisiOluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2024 07:00Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından yayınlanan Eğitim Gözleme Raporu 2024’e göre Türkiye’de zorunlu eğitim çağında olan 612 bin 814 çocuk eğitim dışında kaldı.
Haberin DevamıMuş, Ağrı ve Gümüşhane gibi bölgelerde eğitimden uzaklaşanların sayısı daha fazla oldu. Önceki yıl kız çocukların okullulaşma oranlarının daha düşük olduğu bölgelerde, 2023-2024’te bu oranların erkeklerle eşitlendiği görülüyor. Bölgeler arasında kız çocukların ortaöğretim net okullulaşma oranlarının erkeklerden daha düşük olduğu tek bölge Güneydoğu Anadolu oldu. Raporda “Eğitim dışındaki çocukların sayısına yaş gruplarına göre bakıldığında en büyük grubun yüzde 73.9’la 14-17 yaş aralığı olduğu görülüyor. Eğitim dışındaki çocuk sayısının 15 yaştan sonra arttığı görülüyor. Bu yaştan itibaren en az her 20 çocuktan biri eğitim dışında kalıyor. Ayrıca 2023-2024’te 15, 16 ve 17 yaştaki eğitim dışındaki çocuk oranı önceki yıldaki seviyenin üstüne çıktı. 16 yaşındaki her 10 çocuktan biri, 17 yaşındakilerde ise her 7 çocuktan biri eğitim dışında kaldı” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Eğitim Reformu Girişimi#Eğitim Gözleme Raporu 2024#Okul

672e72e4ff657b0969cc5e99.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri