Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Kitap Dünyaya Düşen Adam – Walter Tevis

BaharBahar doğrulanmış üyedir.

IFGT Eğitim Ekibi
Eğitim Editörü
İlgi Alanı
Edebiyat
Konu Sahibi
Dünyaya Düşen Adam, bilim kurgu türünün sınırlarını aşarak yabancılaşma, yalnızlık ve insan doğası üzerine düşündüren bir romandır. Hikâye, kuraklık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşayan gezegenini kurtarmak amacıyla Dünya'ya gelen Thomas Jerome Newton'un yaşadıklarını konu alır. Ancak Newton'un karşılaştığı insan toplumu, zamanla onun asıl amacından uzaklaşmasına neden olur.

Walter Tevis, bilim kurgu unsurlarını kullanırken teknolojik ayrıntılardan çok karakterlerin psikolojisine ve toplumsal eleştirilere odaklanır. Bu yönüyle eser, klasik uzay maceralarından farklı bir yerde durur. Roman boyunca aidiyet, güç, tüketim kültürü ve bireyin sistem karşısındaki yalnızlığı gibi temalar ön plana çıkar.

Anlatım dili sade olmasına rağmen alt metni oldukça zengindir. Özellikle "yabancı" olma hissi yalnızca Newton'un deneyimi olarak kalmaz; modern dünyada kendine yer bulmaya çalışan herkes için evrensel bir anlam kazanır.

Genel olarak Dünyaya Düşen Adam, bilim kurgu ile toplumsal ve psikolojik çözümlemeleri başarılı şekilde birleştiren, düşündürücü ve farklı bir okuma deneyimi sunan bir eser.

"Bazen en uzak gezegen, ait olmadığını hissettiğin yerdir." düşüncesini güçlü biçimde hissettiren bir romandır.

images (2).jpg

• Beğen
Tepkiler: Nvn
Etiketler
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri