Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

'Bu kremi kullanınca namaza başladım' | Sosyal medyadaki akılalmaz reklama ceza... Bakanlık Influencer'ları uyardı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas üye
Konu Sahibi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2025 12:04Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle 100 bin ve üzeri takipçisi bulunan influencerlara eğitim düzenledi. Bu eğitimin üçüncüsü de infuluencerlara verilen cezaların gerekçesi oldu. Bakanlığı açıkladığı gerekçelerde çarpıcı 'reklam' ifadeleri ortaya çıktı.
Haberin DevamıInfluencerlara verilen eğitimde 'sosyal medya' cezaları paylaşıldı. Influencerların aldığı cezaların gerekçelerinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. O gerekçelerden bazıları bir hayli ilginç...İşte influencerlara verilen cezalardan öne çıkan gerekçeler:"BU KREMLE NAMAZA BAŞLADIM"Paylaşılan cezalar içinde şaşkına çeviren olay ise bir influencerın reklamını yaptığı krem ile ilgili ifadeleri oldu. Krem paylaşıp "Bunu kullanınca namaza başladım" diyen influencera 880 bin lira ceza kesildi.En çok ceza ise 'ödem atar' ifadesine kesilirken "Sırt ağrılarıma iyi gelen yatak, yastık" ifadesinin yasak olduğuna dikkat çekildi.BİT ŞAMPUANI ÖNERİSİ DE YASAKSosyal medyadaki paylaşımlarda optikçi reklamı lens, numaralı gözlük, bit şampuanı önerisi yapmanın da yasak olduğu vurgulandı.Haberin Devamı"PARABEN YOK" DİYEMEZSİNİZDiğer yasaklardan birisi de bebek mama reklamı oldu. Bebekler için mama önerisi yapmak da yasaklanırken bir ürünün üzerinde 'paraben içermez' yazsa bile sözel olarak söylenmesinin yasak olduğu ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Influencer#Ticaret Bakanlığı#Reklam

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri