Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Bir annenin yüreÄŸindeki 39 yıllık ÅŸüphe: BebeÄŸimi ABD'ye kaçırdılar... 'ÇocuÄŸun gece öldü, ellerimle gömdüm'

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sedh

Elmas Üye
Konu Sahibi
AAOluÅŸturulma Tarihi: Eylül 17, 2024 12:29Ankara'da 1985'te yaptığı doÄŸumun ardından ameliyathanede hemÅŸire tarafından alınan bebeÄŸini bir daha görmeyen AyÅŸe ÖdemiÅŸ, oÄŸlunun öldüğüne inanmıyor.
Haberin DevamıAyÅŸe ÖdemiÅŸ, 1985'te Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde yaptığı doÄŸumun ardından "öldü" denilen ve cenazesi verilmeyen bebeÄŸini bulmak için yürüttüğü mücadeleyi anlattı.DOÄžUMDAN SONRA BİR DAHA GÖREMEDİAnkara'nın Mamak ilçesinde yaÅŸayan 3 çocuk annesi 60 yaşındaki AyÅŸe ÖdemiÅŸ, 1985'te ilk çocuÄŸunu kucağına alma umuduyla Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne gitti. Gece saat 02.00'de doÄŸum yapan ÖdemiÅŸ, ameliyathaneden çıktıktan sonra oÄŸlunu bir daha göremedi.ÂAMELİYATLISIN DENİLİP KUCAÄžINA VERİLMEDİYaÅŸadıklarını ve 39 yıldır süren evlat arayışını AA muhabirine anlatan AyÅŸe ÖdemiÅŸ, 10 Ekim 1985'te gece yarısı yaptığı doÄŸumun ardından hemÅŸirenin bebeÄŸini aldığını, saat 03.00'e geldiÄŸinde aÄŸlayan bebeÄŸini kucağına almak istediÄŸini, ameliyatlı olduÄŸu için izin verilmediÄŸini belirtti.Haberin Devamı"ÇOCUÄžUN GECE 3'TE ÖLDÜ, KENDİ ELİMLE GÖMDÜM" ÖdemiÅŸ, sabah bebeÄŸini görmek için çocukların bir arada olduÄŸu camekanlı bölüme gittiÄŸini ancak bebeÄŸini göremediÄŸini söyledi. BebeÄŸini görmek isteÄŸini ilettiÄŸi doktorun, "Senin çocuÄŸun gece 03.00'te öldü, kendi elimle gömdüm." dediÄŸini iddia eden AyÅŸe ÖdemiÅŸ, eve döndükten bir ay sonra çocuÄŸuyla ilgili bilgi almak için hastaneye tekrar gittiÄŸini, bilgi alamadığını aktardı.ABD'YE KAÇIRILDI İDDİASIAyÅŸe ÖdemiÅŸ, "Ankara'daki ve Adana'daki çocukların aynı tarihlerde ABD'ye verildiÄŸinin" iddia edildiÄŸini, bu nedenle bebeÄŸinin de kaçırıldığını düşündüğünü kaydetti.KANSER OLARAK KAYDEDİLMİŞ, NE ARA TEÅžHİS KOYDUNHaberin DevamıBebeÄŸinin mezarının Karşıyaka Mezarlığı'nda göründüğünü, kayıtlı yere gittiÄŸinde ise mezar yerinin bulunmadığını söyleyen AyÅŸe ÖdemiÅŸ, şöyle konuÅŸtu:"Ölüm sebebi kanser çıktı. Bir saatin içinde ne zaman muayene ettin, ne zaman tahlil yaptın ne zaman filmleri çektin, ne zaman kanser olduÄŸu çıktı? 39 sene oldu. 39 senedir bu yüreÄŸime sor bakalım. Ben ölü olduÄŸuna inanmıyorum. Benim üç çocuÄŸum var ama o da benim çocuÄŸum."ÇocuÄŸunun ölümüyle ilgili savcılığa yaptığı baÅŸvuruda, "1985'te Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde doÄŸum yaptığını, bebeÄŸinin saÄŸ doÄŸduÄŸunu, daha sonra bebeÄŸinin öldüğünün söylendiÄŸini, cenazesinin kendisine verilmediÄŸini, bu nedenle hastane yetkililerinden ÅŸikayetçi olduÄŸunu" beyan ettiÄŸini aktaran ÖdemiÅŸ, süreç sonunda Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının "kovuÅŸturmaya yer olmadığı" yönünde karar verdiÄŸini aktardı.Haberin DevamıAyÅŸe ÖdemiÅŸ, şöyle konuÅŸtu:"Gitmedik yer bırakmadım. Daha nereye gideyim? CumhurbaÅŸkanlığına kadar gönderdim. oradan da zaman aşımı dendi. BaÅŸka neresi kaldı söyleyin de oraya gideyim.İsmini Kahraman koyacaktım. Kahramanım içimde kaldı. 'İlk çocuÄŸum kahraman gibi olsun, tuttuÄŸunu koparsın' dedim. Kahraman olamadı. Ne oldu, bilmiyorum. Ölü mü, saÄŸ mı, iyi mi, kötü mü, iyi bir ailenin elinde mi, öldüyse mezarlığı nerede?"
Haberle ilgili daha fazlası:#Ankara#Bebek#Doğum

66e94bbd4c1697b6eceee929.jpg

66e94bd74c1697b6eceee93e.jpg

66e94bd74c1697b6eceee93f.jpg

66e94bd74c1697b6eceee93c.jpg

66e94bd74c1697b6eceee93a.jpg

66e94bd64c1697b6eceee938.jpg

66e94bd64c1697b6eceee936.jpg

66e94bd64c1697b6eceee932.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri