Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Akıl almaz savunma: ‘Bana yapay zekâ yerleştirdi’

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Akıl almaz savunma: ‘Bana yapay zekâ yerleştirdi’

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
DHAOluşturulma Tarihi: Mart 06, 2025 07:00Beyin cerrahı Dr. Burak Yürük’ü 4 yerinden bıçaklayan Tufan Saraçoğlu tutuklandı. Saraçoğlu, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, “Suçunu itiraf etmiyor. Bana yapay zekâ yerleştirdi. Başımda onun cihazları var” dedi.
Haberin DevamıNiğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Beyin Cerrahisi Servisi’nde önceki gün öğle saatlerinde, Dr. Burak Yürük (34) ile tedavi için gelen hastası Tufan Saraçoğlu (62) arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Saraçoğlu, Dr. Yürük’ü başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden 4 bıçak darbesiyle yaraladı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle Tufan Saraçoğlu etkisiz hale getirildi. İhbarla hastaneye sevk edilen polis ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı. Dr. Yürük, hastanenin acil servisinde tedaviye alındı. Sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen Dr. Yürük’ün, bir süre önce Tufan Saraçoğlu’nun beyin ameliyatını gerçekleştirdiği bildirildi.‘BAŞIMDA ONUN CİHAZLARI VAR’Emniyetteki işlemleri tamamlanan Tufan Saraçoğlu dün adliyeye sevk edildi. Tufan Saraçoğlu bu sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarının, “Doktoru neden bıçakladınız?” sorusu üzerine “Suçunu itiraf etmiyor. Bana yapay zekâ yerleştirdi. Başımda onun cihazları var” dedi. Şüpheli, çıkarıldığı hâkimlikçe tutuklandı.Haberin DevamıDOKTOR TABURCU EDİLDİDr. Burak Yürük, tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Hastası Tufan Saraçoğlu’nu 7 ay önce beyin tümörü nedeniyle ameliyat ettiğini kaydeden Yürük, “Ameliyat sonrasında, belirli aralıklarla kontrole geliyordu, sonradan duyduğum madde kullanımı, evden ve hastaneden kaçma öyküleri olan bir hastaydı. Olay günü, bir anda poliklinik odama geldi, ‘Bu işler boş işler, emanetimi geri ver’ dedi ve ardından doğrudan bana saldırdı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Ömer Halisdemir Üniversitesi#Yapay Zekâ#Niğde

67c8aed57024c36150e9ebc6.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri