Bilgi Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Araçları ve Web 2.0 Uygulamaları

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Web 2.0 kategorisinde X tarafından oluşturulan Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Araçları ve Web 2.0 Uygulamaları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 92 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Web 2.0
Konu Başlığı Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Araçları ve Web 2.0 Uygulamaları
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Araçları ve Web 2.0 Uygulamaları

Web 2.0, O'Reilly Media tarafından internet dünyasına kazandırılan bir terimdir. İlk defa 2004 yılında yeni internet dünyası hakkında yapılan konferansta bir beyin fırtınasında ortaya çıkış yapan bu terimin anlamıysa internet dünyasının ikinci nesle erişidir.



Web dediğimiz dönem içerisinde içerikler yalnızca tek bir kişi veya kişiler tarafından üretiliyor diğer kullanıcılarsa bu içeriklerden faydalanabiliyordu. Web 2.0 internet düzeninin meydana gelmesi sonrasındaysa AJAX, Podcast, RSS, Weblog ve Wiki’ler gibi birçok yeni teknolojiyle karşı karşıya kaldık. Durağan sayfalardan sıyrılıp, internet dünyası bu araçlar sayesinde aktif sayfaların yer aldığı dijital bir ortam haline gelmiştir. Web 2.0’dan sonra artık internet kullanıcıları yalnızca hazırlanan içeriği tüketen bireyler olmaktan çıkıp, internette kendi içeriklerini üreten bir düzene geçiş yapmıştır.

Web 2.0 Araçları ve Uygulamaları​

Web 2.0 araçları veya uygulamaları olarak belirtilen şey aslında tanımda da kullanmış olduğumuz üzere Web Bloglarını, Podcast’i, RSS ve anlık mesajlaşma araçlarını içermektedir. Nitekim bu teknolojiler Web dünyasının ikinci neslini oluşturmuş ve internet dünyasının aktif yapıya kavuşmasına yardımcı olmuştur. Tüm bu araçların yanı sıra interaktif görüntü paylaşım sitelerini de Web 2.0 araçlarının arasında gösterebilmek mümkündür.
 
Üst Alt