Yemek Tarifi Tane Tane Pirinç Pilavı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Tane Tane Pirinç Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 68 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Tane Tane Pirinç Pilavı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi​

Her yemeğin yanına yakışan kurtarıcımız pirinç pilavı oldukça kolay bir tariftir. Çabuk, pratik ve tane tane yapabileceğiniz 4 ila 6 kişilik pirinç pilavı tarifi için gerekli malzemeler ve izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç (400 gr)​
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su 500 gr)​
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (33 gr)​
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (13 gr)​
  • Bir miktar tuz​


ADIM 1
Pirinci bol su ile yıkıyoruz. Pilavımızın tane tane olması için pirincin nişastasını aktığından emin oluyoruz. Yıkadığımız pirinçleri güzelce süzüyoruz.


ADIM 2
Pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağımızı ekliyoruz. Tereyağı eridikten sonra yıkadığımız pirinçleri tenceremize ilave ediyoruz.


ADIM 3
Pirinçler sertleşene kadar 4-5 dakika kısık ateşte kavuruyoruz.


ADIM 4
Kavrulan pirinçlerin üzerine sıcak suyu ilave ediyoruz. İsterseniz bu aşamada et suyu ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz. Elinizde bunlar bulunmuyorsa bir paket bulyonu döktüğünüz sıcak su içerisinde eritip suyu o şekilde de ilave edebilirsiniz.


ADIM 5
Suyu ekledikten sonra tuzunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte pilavımızı 20 dakika kadar pişiriyoruz.


ADIM 6
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıyoruz. Tencerenin kapağını açıp pilavın üzerine kağıt havlu ya da bir bez parçası serip kapağını tekrar kapatıyoruz. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Pilavınızı şehriyeli yapmak istiyorsanız eğer şehriyeli pirinç pilavı tarifi için pirinci atmadan önce şehriyeleri tencerede kızarana kadar kavurmanız yeterli olacaktır.​
 
Üst Alt