Yemek Tarifi Portakallı Pelte

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Portakallı Pelte başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 60 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Portakallı Pelte
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text


Portakallı Pelte Tarifi​

Portakallı pelte, kış aylarında sıklıkla bulunabilecek içi sulu ve güzel kokulu portakallar kullanarak yapılabilecek kolay ve pratik bir tatlı olarak biliniyor. Ayrıca pelte tarifleri; muhallebi, irmikli tatlılar ve çeşitli sütlü tatlılar için farklı bir katman olarak kullanılabilecek lezzetler. Gelin, “Portakallı pelte nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını birlikte keşfedelim.
Hazırlanışı:


Adım 1
Portakallı pelte yapımı için portakalın birinin kabuğunu rendeleyelim.


Adım 2
İki portakalın suyunu sıkalım. Sonrasında portakal suyu, posası, rendelenmiş portakal kabuğu, su, şeker ve nişastayı ufak bir tencerede güzelce karıştıralım.


Adım 3
Karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.


Adım 4
Portakallı pelte tarifi için pelteyi boşaltacağımız kaselerimizi su ile ıslatalım. Ocaktan aldığımız portakal peltesini kaselere eşit miktarda boşaltalım.


Adım 5
Kaselere boşalttığımız pelteler oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.


Adım 6
Oda sıcaklığına gelen pelteleri buzdolabına koyalım ve en az beş veya altı saat olacak kadar bekletelim.


Adım 7
Dolapta bekleme süresinden sonra portakallı pelte kâselerini çıkartalım. Bu kâseleri ters çevirelim ve üzerlerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
 
Üst Alt