Yemek Tarifi Portakal Paluzeli İrmik Tatlısı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Portakal Paluzeli İrmik Tatlısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 59 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Portakal Paluzeli İrmik Tatlısı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text


Portakal Paluzeli İrmik Tatlısı Tarifi​

Sütlü ve meyveli tatlılar bir araya geldiği zaman güzel tarifler ortaya çıkıyor. Lezzeti ile oldukça hafif ve ferah bir tatlı olan portakal paluzeli irmik tatlısı, bu birleşimlerin güzel bir örneği. “Portakal paluzeli irmik tatlısı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını birlikte inceleyelim.


Hazırlanışı:


Adım 1
Portakal paluzeli irmik tatlısı alt tabanı için bisküvinin içine kakao ve tarçın ekleyelim ve un haline gelene kadar rondodan geçirelim.


Adım 2
Tereyağını eritelim sonrasında bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım.


Adım 3
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kâğıt serelim. Hazırladığımız hamuru kabın içine elimizle bastırarak eşit şekilde yayalım ve buzdolabına koyalım.


Adım 4
Tencerenin içine irmik, şeker ve sütü koyup orta ateşte devamlı karıştırarak katı bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.


Adım 5
Tencereyi ocaktan alalım ve içerisine vanilya ekleyip mikserle hızlı ayarda beş dakika kadar çırpalım.


Adım 6
İrmikli portakal tatlısı için hazırladığımız irmikli karışımı tabanın üstüne dökelim.


Adım 7
Portakal suyu, toz şeker ve nişastayı tencereye koyup koyulaşınca kadar orta ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.


Adım 8
Pişirdiğimiz portakallı sosu kalıptaki irmiğin üzerine yavaşça gezdirerek dökelim.


Adım 9
Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Beş veya altı saat sonra tatlıyı servis edelim. Afiyet olsun.
 
Üst Alt