Yemek Tarifi Mişöriz

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünya Mutfağı kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Mişöriz başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 88 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünya Mutfağı
Konu Başlığı Mişöriz
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text


MALZEMELER
  • Tuz(1 Tatlı Kaşığı)
  • Domates Salçası(1 Yemek Kaşığı)
  • Pirinç(3 Su Bardağı)
  • Kuru Soğan(1 Adet)
  • Tavuk Suyu(6 Su Bardağı)
  • Toz Kırmızı Biber(1 Tatlı Kaşığı)
  • Bütün Tavuk(1 Adet)
  • Tereyağı(7 Yemek Kaşığı)
  • Karabiber(1 Çay Kaşığı)

Mişöriz Tarifi​

Mişöriz, Arnavut mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Balkan ülkelerinde ise sıklıkla tüketilen bir yemektir. Ülkemizde ise bu yemek çoğunlukla Trakya mutfağında sofralara gelir. Evimizde basit malzemelerle hazırlayabileceğimiz Balkan yemeği mişöriz tarifi ile sofralarımızı zenginleştirebiliriz. Bu tarif için şu adımları izleyebiliriz.


Hazırlanışı:


Adım 1
İlk olarak bütün tavuğu bol su ile yıkayalım ve düdüklü tencereye yerleştirelim.


Adım 2
Tencerenin içerisini tavuğun üstünü geçecek kadar suyla dolduralım. Tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirelim.


Adım 3
Mişöriz tarifi yapılışı için tavuk pişerken soğanı küp küp doğrayalım. Bir tavanın içerisinde tereyağını eritelim.


Adım 4
Yağ eriyince doğranan soğanları üzerine ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.


Adım 5
Ardından kırmızı biber, baharat ve salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.


Adım 6
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra salçalı karışıma ilave edelim ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edelim.


Adım 7
Mişöriz tarifi için yuvarlak ve büyük bir fırın tepsisine pirinçleri ekleyelim ve tepsiye güzelce yayalım.


Adım 8
Tavuğun suyundan 5-6 su bardağı suyu pirince ekleyelim.


Adım 9
Önceden 180 derece ısıtılan fırında pilavı 10 dakika pişirelim.


Adım 10
Suyunu çeken pilavın üzerine doğranan tavukları yerleştirelim.


Adım 11
Fırının ayarını 200 dereceye çıkardıktan sonra tepsiyi fırına atalım, 20 dakika daha pişirelim.


Adım 12
Mişöriz yemeği piştikten sonra fırından çıkaralım, 10 dakika kadar demlenmesini bekleyelim. Ardından sıcak bir şekilde servis edelim.


Afiyet olsun.
 
Üst Alt