Bilgisayar Mavi Ekran Nedir? Mavi Ekran Hatası ve Mavi Ekran Çözümü

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mavi Ekran Hataları kategorisinde X tarafından oluşturulan Mavi Ekran Nedir? Mavi Ekran Hatası ve Mavi Ekran Çözümü başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 98 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mavi Ekran Hataları
Konu Başlığı Mavi Ekran Nedir? Mavi Ekran Hatası ve Mavi Ekran Çözümü
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Mavi Ekran Nedir? Mavi Ekran Hatası ve Mavi Ekran Çözümü

Mavi Ekran veya alternatif olarak adlandırdığımız Mavi Ekran Hatası Microsoft Windows NT, 2000 ve XP işletim sistemleri içerisinde karşılaştığımız işletim sistemi tarafından sunulan bir hata mesajıdır.

Mavi Ekran Hatası​

Mavi ekran hatası çoğunlukla Windows işletim sistemi kullanan kullanıcıların karşılaştığı bir sorundur. Apple'ın Macintosh bilgisayarlarında da ayrıca mavi ve boş ekran hatasıyla karşılaşabilmeniz muhtemeldir.

Mavi ekran hataları bir yazılımın çalışmasında büyük bir hata meydana geldiği anda kullanıcıların karşısına çıkar. Yani biz kullanıcıların bu hatayla burun buruna gelmesinin en büyük nedeni kullandığımız yazılımın hazırlanması aşamasında yapılan yanlış bir hata olabilmektedir. Kullanılan hatalı yazılım olmayan bir işlemi veya izni yetersiz olan bir işlemi gerçekleştirmek istediği anda karşımıza mavi ekran hatası çıkar. Çünkü yazılım bariz bir hata yapacak ve belkide bilgisayarınızın bozulmasına dahi neden olabilecektir. Bir diğer ihtimalde bilgisayarınızda bulunan donanımlardan herhangi birinin bir hatayla karşılaşması durumunda mavi ekran hatasıyla karşılaşabilirsiniz.

Mavi Ekran Çözümü​

Bilgisayarınızda herhangi bir mavi ekran hatasıyla karşılaştığınızda ilk yapacağınız şey ekran üzerinde belirtilen önemli not veya notları bir kenara not etmek olmalıdır. Fakat burada yazan her bir hata kodunu almak hem sıkıcı hem de gereksiz bir işlem olacaktır. Bu nedenle sadece önemli noktaların olduğu kısımlarınız yazmanız yeterli olacaktır. Örneğin "An exception 06 has occurred at 0028:c183ADC" gibi hata başlığını not almanız yeterli olacaktır. Tabii yakınlarınızda kullanabileceğiniz bir cep telefonu, tablet veya dijital kamera varsa ekranın bir fotoğrafını alarak not alma işinden tamamen kurtulabilirsiniz.

Mavi ekran hatalarının büyük bir kısmı ekran kartıyla ilgili yaşanan sorunlarda meydana gelebilmektedir. Bu nedenle önce harici ekran kartınızı sökerek dahili ekran kartınız üzerinden sistemi tekrardan çalıştırmayı deneyin. Eğer bu şekilde de aynı hatayla karşılaşıyorsanız not aldığınız başlıkla ilgili arama gerçekleştirerek hatanın çözümüne Microsoft'un sitesi üzerinden ve diğer kaynaklardan ulaşabilirsiniz.
 
Üst Alt