Kripto Para Kripto paradan en fazla kâr eden ülkeler açıklandı: Türkiye listede önemli yere sahip

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kripto Para Haberleri kategorisinde X tarafından oluşturulan Kripto paradan en fazla kâr eden ülkeler açıklandı: Türkiye listede önemli yere sahip başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 51 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kripto Para Haberleri
Konu Başlığı Kripto paradan en fazla kâr eden ülkeler açıklandı: Türkiye listede önemli yere sahip
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Chainalysis kısa süre önce bir analiz raporunu paylaşarak 2021 yılında kripto paralardan en çok kâr eden ülkeleri açıkladı. Türkiye 10’dan fazla ülkeyi arkasında bıraktı.

Kripto paradan en fazla kâr eden ülkeler açıklandı: Türkiye listede önemli yere sahip!


Kripto paraların özellikle son iki yıl içerisinde çok ciddi yükselişlerine tanıklık edildi. Kripto borsasında artık milyonlarca yeni yatırımcı bulunuyor. Bu yatırımcıların çok büyük bir kesimi Türk yatırımcılardan oluşmakta. Özellikle Türk Lirası’nın çok fazla değer kaybetmesinden sonra yatırımcılar parasını korumak amaçlı altın ve dolar dışında kripto para piyasasında da yer alıyor.

Kripto para piyasası son iki yıldır rekor üstüne rekor kırmasıyla yatırımcıları en fazla kâr etmiş olan ülkeler merak ediliyordu. Bu soruya bir cevap vermek adına blok zincir analiz şirketi olarak tanınan Chainalysis tarafından bir rapor sunuldu. 2021 yılına dair yapılmış olan analizler sonucu en fazla kâr eden ülkeler açıklandı. Türkiye, listesin başında yer alıyor.

Türkiye, listenin başında kendini gösteriyor​

post_1650549467_85535027817438.jpg

Chainalysis yapmış olduğu paylaşımla beraber 2021 yılında en çok kâr eden ülkenin 47 milyar dolar ile ABD olduğu görülüyor. ABD’nin arkasında 8,1 milyar dolar ile Birleşik Krallık yer alırken, 3. Sırada 5,58 milyar dolar ile Almanya, 4. Sırada 5,5 milyar ile Japonya ve 5 milyar dolar ile 5. Sırada Çin yer alıyor.

Listede altıncı sırada yer alan ülke ise Türkiye. Paylaşılan verilere bakıldığında Türk yatırımcılar, 2021 yılında elde etmiş oldukları gelirin 4,5 milyar dolarlık kısmını realize etmiş olarak biliniyor. Türkiye’nin arkasını takip eden ülke ise 4,2 milyar dolar ile Rusya oluyor.
 
Üst Alt