Güncel Korse

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kadınlar kategorisinde Neith tarafından oluşturulan Korse başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 158 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kadınlar
Konu Başlığı Korse
Konbuyu başlatan Neith
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Burak

Neith

Üye
Katılım
30 Tem 2023
Mesajlar
267
Tepkime puanı
58
Puanları
28

İtibar:

Korsenin tarihi antik Yunan’a kadar uzanıyor ve korse kullanımına ilk kez Giritli kadınlarda rastlanıyor. Orta Çağ’da kadınların vücutlarını şekillendirmek için uzun şeritler halinde kestikleri kumaşları bellerine sımsıkı sardıkları biliniyor. 16’ncı yüzyıl Fransa’sında bir moda ve statü sembolü. Avrupa’da Kraliçe Victoria döneminde yani 19’uncu yüzyılda bedeni demirden yapılma bir kafese alan ağır korselere rastlıyoruz ki bu korseler kadının neredeyse hareket etmesini imkansızlaştırıyordu.

Korse, çağlar içinde aristokrat ve burjuvalardan tarlada çalışan köylülere kadar her kadının gardırobuna girdi. Ama aristokratlar ile işçi sınıfına dahil olan kadınlar için nispeten daha hafif olmak üzere iki şekilde üretildi. Giyip çıkarmak için ikinci bir kişiye ihtiyaç duyulan bağcıklı korseler 30’lu yıllarda yardım gerektirmeden giyilebilen esnek ve dantelli korselere dönüştü. Tıptaki gelişmelerin korsenin kadın bedeninde yarattığı deformasyonu açıklaması ve toplum sahnesine çıkan ilk feministlerin korseyi kadının bedensel özgürlüğüne engel olarak görmeleri korseden sutyene geçişi doğuran etkenlerden bazıları. 50’li yıllarda ise Christian Dior’un sayesinde kıvrımlı vücut hatları ve göğüs uçları sivri korseler yeniden moda oldu.

1990 yılında Jean Paul GaultIer’nin Madonna’nın Blonde AmbItIon turu için bir sahne kostümü olarak tasarladığı konik sutyen korse, gündeme damgasını vururken duayen modacının ününe de ün kattı.
 

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

@Burak bu bilgiden faydalanmalısın biraderim :D
 

Burak

Üye
Katılım
16 Eki 2022
Mesajlar
71
Tepkime puanı
13
Puanları
12

İtibar:

Beni karıştırmayın la :D
 
Üst Alt