Güncel Güzel ve canlı bir cilt için bunları yiyin

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kadınlar kategorisinde Neith tarafından oluşturulan Güzel ve canlı bir cilt için bunları yiyin başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 60 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kadınlar
Konu Başlığı Güzel ve canlı bir cilt için bunları yiyin
Konbuyu başlatan Neith
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Neith

Neith

Üye
Katılım
30 Tem 2023
Mesajlar
267
Tepkime puanı
58
Puanları
28

İtibar:

Oruç tutmak vücutta yarattığı detoks etkisiyle cildinizi de tazeliyor. Doğru nefes alıp vererek ve aşırı beyin faaliyetlerini azaltıp, herkesin kendi bedenine yoğunlaşarak çok daha kolay oruç tutabileceğini dile getiren Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, “Oruç tutmak tam bir arınma yani detoksdur. Vücut toksinlerden arınır ve tüm organlar sindirimle uğraşmak yerine kendini yeniler, cildimiz de buna dahildir. Unutulmaması gereken konu bolca sıvı alınması gerekmektedir. Bunu da en kolay su, taze meyvelerden yapılmış meyve kompostosu ve ayrandan alabiliriz. Oruç tutmayı cildiniz ve güzelliğimiz açısından avantajlı hale getirebiliriz. Bol sebze meyve tüketmek, sahurda mutlaka yumurta, bol meyve, peynir, süt gibi protein ağırlıklı beslenmek, iftarda ise yine protein ve sebze tüketmemiz uygundur” diye konuştu.

10-12 bardak su şart
Ramazan dışında cilt güzelliği için neler yapılması noktasında da bilgiler veren Ateşsaçan, “Antioksidan destek alınabilir. Günde 10-12 bardak su tüketilmelidir. C ve E vitaminleri, bolca yeşil yapraklı sebzeler, lahana, pazı, havuç, biber tüketilmelidir. Cilt için bolca su ve bol oksijen gerekli. Bu arada mutluluk hormonu olan serotonini unutmayalım, mutluyken kan akışı dengelenir, cilt pembeleşir ve güzelleşir” ifadelerini kullandı.

Cilt güzelliği için bunları yiyin
Cildimiz için tüketilmesi gereken besinleri de sayan Ateşsaçan, “Antioksidanları kullanmak, cildi ve damarları korur. Meyvelerden böğürtlen, yaban mersini, elma, kiraz, siyah erik, ahududu, kızılcık, çilek, avokado, portakal, kırmızı üzüm; sebzelerden brokoli, zencefil kökü, sarımsak, kırmızı lahana, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı biber, havuç, soğan, domates yağlı tohumlardan fındık, ceviz tahıllardan yulaf ezmesi, kabuklu pirinç tüketilmelidir. Yazın özellikle ambalajlı, işlenmiş gıdaları tüketmeyin. Taze meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin. Katkı maddelerinin hepsi toksindir. Zehir vücutta yağların toplanmasına neden olur” şeklinde konuştu.

Alıntı
 
Üst Alt