Sağlık Gribal Enfeksiyon Nedir?

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gribal Enfeksiyonlar kategorisinde X tarafından oluşturulan Gribal Enfeksiyon Nedir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 81 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gribal Enfeksiyonlar
Konu Başlığı Gribal Enfeksiyon Nedir?
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Gribal Enfeksiyon, virüs hastalıklarının başında gelen ve salgın bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi zayıf kişilerde zatürre, menenjit, kalp kası iltihabı gibi daha ciddi rahatsızlıklara ve hatta ölüme yol açabilmektedir.

Gribal Enfeksiyon Nedir?​

Anasayfa » Bulaşıcı Hastalıklar » Gribal Enfeksiyon Nedir?
Gribal Enfeksiyon, virüs hastalıklarının başında gelen ve salgın bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi zayıf kişilerde zatürre, menenjit, kalp kası iltihabı gibi daha ciddi rahatsızlıklara ve hatta ölüme yol açabilmektedir.

Bulaşıcı HastalıklarGribal EnfeksiyonlarManşet

07.12.2021

0

427
Gribal Enfeksiyon Nedir?



Gribal Enfeksiyon Nedir? Gribal Enfeksiyon, virüs hastalıklarının başında gelen ve salgın bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi zayıf kişilerde zatürre, menenjit, kalp kası iltihabı gibi daha ciddi rahatsızlıklara ve hatta ölüme yol açabilmektedir.
Daha çok kış aylarında sıkça görülen gribal enfeksiyonlar her yaştan kişiyi etkilemektedir. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunanları, yaşlıları, çocukları ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri etkileyen gribal enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde ölümlere bile yol açabilmektedir.

Gribal Enfeksiyon

Gribal Enfeksiyon Nedenleri

Gribal enfeksiyonun nedeni grip virüsüdür. Bu virüs vücut direncinin düştüğü soğuk havalarda, yetersiz beslenme, kronik hastalık gibi durumlarda kişilere bulaşmakta ve hastalığa yol açmaktadır. Özellikle salgın döneminde okul, hastane, toplu taşıma araçları gibi kalabalık mekânlarda kişiden kişiye bulaşmaktadır. Öksürme, hapşırma, tokalaşma, öpüşme gibi temaslar ve hasta kişilere ait havlu, bardak gibi kişisel eşyaların kullanımı virüsün yayılmasına neden olur.

Gribal Enfeksiyon Nasıl Önlenir?

Grip virüsü genom dizilimi değiştirerek sürekli bir evrimleşme sürecinde olduğundan her yıl farklı tip virüsün neden olduğu salgınlar yaşanmaktadır. Bu nedenle her yıl grip aşısı olmak gribin etkilerinin o yıl için engellenmesini ve azalmasını sağlayacaktır. Bununla birlikte salgın dönemlerinde hasta kişilerle temastan kaçınmak, kişisel temizliğe önem vermek, bol sıvı tüketimi, vitaminli gıdalarla beslenmek gibi önlemler de griple karşılaşmayı önleyecek ve gribin etkilerini hafifletecektir.

Gribal Enfeksiyon Tedavi Süreci

Gribal enfeksiyon virütik bir hastalık olduğundan antibiyotik ilaçla tedavisi mümkün değildir. Doktorların verdiği ilaçlar gribin etkilerini hafifletmeye yöneliktir. Baş ağrısı, öksürük, burun akıntısı gibi şikâyetleri azaltmak için doktor tavsiyesiyle ilaç kullanılabilir. Bununla birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren gıdaların tüketimi ve bol sıvı alımı da hastalığın çabuk geçmesini sağlayacaktır. Sağlıklı bireylerde semptomlar ortalama 1 hafta içinde kendiliğinden kaybolur.


Gribal enfeksiyonun sebep olduğu rahatsızlıkları gidermede doğal yöntemlerden de yararlanılmaktadır. Ihlamur, adaçayı, nane, zencefil, okaliptüs çayları öksürük, nezle gibi şikâyetleri hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca portakal, limon, mandalina gibi meyvelerle yeşil yapraklı sebzeler C vitamini içerikleri sayesinde griple savaşmada oldukça etkilidir.
 
Üst Alt