Bilgi Footer Nedir? Footer Örnekleri ve Footer Kodları

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hit Ziyaretçi Kaynakları kategorisinde X tarafından oluşturulan Footer Nedir? Footer Örnekleri ve Footer Kodları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 204 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hit Ziyaretçi Kaynakları
Konu Başlığı Footer Nedir? Footer Örnekleri ve Footer Kodları
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Footer Nedir? Footer Örnekleri ve Footer Kodları
Footer, bir doküman veya web sayfasının en alt kısmında belli verilerin yer aldığı kısımdır. Özellikle internet dünyası açısından bakacak olursak artık günümüzde tüm web siteleri birer Footer alanına mutlaka sahiptir. Footer hem site yöneticileri için hem de kullanıcılar için fazladan kullanılabilecek dikkat çekici bir alan ve bölüm demektir. Footer'ın tüm sayfalarda tekrarlanan bir içeriğe sahip olması da onu daha işlevsel hale getirmektedir.

Footer Örnekleri​

Footer içerisinde nelerin yer alacağı tamamen o dokümanın veya web sayfasının durumu ve ihtiyacıyla alakalıdır. Örneğin şuan bu sayfanın en alt kısmına gidecek olursanız Diğer sayfalar, Lazım Olabilir, Sosyal WM Aracı gibi üç farklı kısım göreceksinizdir. Bu kısımlar üyelerin ihtiyaç duyabileceği sayfalara sayfanın en başına tekrardan gitmelerine gerek kalmaksızın ulaşmaları için düşünülmüş yaratıcı bir footer örneğidir.

Footer bölümünün en sağ kısmındaysa WM Aracı için yasal bilgiler, şirket bilgileri ve reklam için irtibat gibi kullanışlı olan ve ilgili kullanıcıların mutlaka ihtiyacı olabilecek sayfaları görüyorsunuz.

Footer bölümünü oluşturmak tamamen hayal gücü ve ihtiyaçlarınızla alakalıdır. Genel olarak örnek vermek gerekirse Footer alanı içerisinde;

  • Ek bilgiler
  • Sayfa numarası
  • Oluşturulma tarihi
  • Yayın hakkı
  • Kullanımı kolaylaştıran linkler
  • Önemli notlar
  • Özel Widget'lar
Yer alabilmektedir.


Footer Kodları​

Footer kodları her sistem içerisinde farklı şekilde yer alabilir ve farklı özelliklere sahip olabilir. Genel ve mantıksal olarak açıklamak gerekirse Footer ana programlama diliyle oluşturulan bir sayfa içerisinde yer alır. Bu sayfanın stili, stil dosyasında oluşturulur ve oluşturulan sayfa her sayfanın en altına çağrılır.
 
Üst Alt