Haber Erişime engellenen DW Türkçe’nin lisansı yenilenmedi: Ofisleri ay sonunda kapanacak

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yaşam ve Detay kategorisinde X tarafından oluşturulan Erişime engellenen DW Türkçe’nin lisansı yenilenmedi: Ofisleri ay sonunda kapanacak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 64 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yaşam ve Detay
Konu Başlığı Erişime engellenen DW Türkçe’nin lisansı yenilenmedi: Ofisleri ay sonunda kapanacak
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Bir yılı aşkın süredir erişim engeline tabi tutulan DW Türkçe'nin lisansı, 'faaliyet alanını yanlış seçmesi' gerekçesiyle yenilenmedi. Medya organının Türkiye'deki ofisi ay sonunda kapatılacak ve çalışanlar telifli pozisyonuna geçirilecek.

dw2-e1679059796366.jpg


Bir yılı aşkın süredir, ‘RTÜK’e lisans başvurusu yapmadıkları’ gerekçesiyle erişim engeline tabi tutulan Alman kamu yayıncı kuruluşu Deutsche Welle‘nin (DW) bu kez de çalışma izni uzatılmadı.
Kurum bu nedenle Türkiye ofisini kapatmak zorunda kalacak.
DW, 1953’te kuruldu ve bugün dünya çapında 32 dilde yayın yapıyor. Bunların arasında Türkiye ve Türkçe de bulunuyor. Geçen şubat ayında, Türkiye’deki faaliyet izni, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uzatılmadı. Bakanlık, iki yılda bir uzatılması gereken izni ret gerekçesi olarak, “DW Türkçe’nin faaliyet alanını yanlış seçmesini” gösterdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın da ‘görüşü’ doğrultusunda, DW Türkçe’ye 10 gün önce kesin ret yanıtı verildi.
DW Türkçe, izninin yenilenmemesi nedeniyle ofisini ay sonunda kapatacak. Bu nedenle de Türkiyeli çalışanlarına kadro ve sigorta yapamayacak ama habercilik faaliyetlerini telifli olarak sürdürecek.

VOA Türkçe de engelli​

DW Türkçe ile birlikte Amerikan kuruluşu VOA Türkçe‘nin (Amerika’nın Sesi) haber portalına da 1 Temmuz 2022’de lisans başvurusu yapmadığı gerekesiyle erişim engeli getirilmişti.
Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit ile ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara’ya seslenerek iki kuruma uygulanan erişim engellerinin kaldırılması çağrısı yapmıştı.
Her iki kurumun sitesine de başta VPN olmak üzere çeşitli yollarla erişim sağlanabiliyor.
 
Üst Alt