Yemek Tarifi Aşure (25 kaselik)

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Zalimiye tarafından oluşturulan Aşure (25 kaselik) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 82 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Aşure (25 kaselik)
Konbuyu başlatan Zalimiye
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Zalimiye

Zalimiye

Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
306
Tepkime puanı
63
Puanları
28

İtibar:

20230723_132526.jpg


Malzemeler;
3 şu bardağı aşurelik buğday
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
1 su bardağı fındık
200 gram kuru incir
1 limon kabuğu kabuğu rendesi
8-9 adet karanfil
1 elma
4 su bardağı şeker
1 minik tutam tuz
1 paket vanilya
Tarçın

Aşure Tarifi;
Nohut ve fasulye önceden haşlanır suları süzülür.Aşurelik buğdayın üzerine 4 su bardağı su eklenerek haşlanır bunun suyu süzülmez buğdaylar iyice piştikten sonra yıkanmış pirinçler eklenir, pirinclerde piştikten sonra nohut ve fasulye eklenir baklagiller suyu çekeceği için ara ara sıcak su eklenir. Kuru baklagiller pişerken meyveler doğranır sıcak su ile yıkanır sadece kuru incir bir taşım kaynatilir çıkan siyah suyu dökülür.Kaynayan tenceredeki baklagillerin iyice özü çıkınca kuru meyveler eklenir üzerine 4 su bardağı şeker konulur. Elmanın kabuğu soyularak karanfiller elmaya batırılır tencerenin icerisine atılır 5-6 dakika sonra tencerenin içindeki karanfilli elma çıkarılır.1 limon kabuğu rendelenip 1 paket vanilya eklenir. İsteğe göre üzerine fındık ve tarçın eklenerek servis edilir.Afiyet olsun.
 
Üst Alt