Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Türkiye’ye sıfır atık övgüsü

Türkiye’ye sıfır atık övgüsü

Buğra EvinerBuğra Eviner doğrulanmış üyedir.

IRCForumlari.Gen.Tr - Editörü
Editor
Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği’nin girişimi ve Birleşmiş Milletler (BM) Roma merkezli Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Sıfır Atık Günü” başlıklı panelde Türkiye’ye övgü geldi.
Haberin DevamıCumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da kutlama mesajı yayınladığı panelde konuşan BM-Habitat Cenevre Ofisi Direktörü Graham Alabaster, “Bu çok önemli bir an çünkü Aralık 2022’de Türkiye hükümetinin girişimi ve diğer üye ülkenin katılımıyla BM Genel Kurulu 30 Mart’ı Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak ilan eden bir kararı kabul etti” dedi. UNEP Avrupa Direktörü Arnold Kreilhuber de şunları söyledi: “’Sıfır Atık’ hareketinin öncülerinden biri olan Türkiye’yi takdir ediyorum. Özellikle Sıfır Atık Danışma Kuruluna da başkanlık yapan Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Türkiye’nin sağladığı güçlü destekten çok memnunuz.” Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük de, “Bu konuda Türkiye’de 21 milyon kişiye eğitim verildi, 5.9 milyon ton sera gazı emisyonu önlendi, 185 bina ya da kampüste sıfır atık yönetim sistemine geçildi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Cumhurbaşkanı Erdoğan#Emine Erdoğan#Sıfır Atık

6605e82fa0159a8ea04b6a58.jpg

Eşleşen Konular

Eşleşme Forum İplik Yazar İstatistikler
70%
Güncel Haber
Güncel Haber · Sedh · 0 · 42
0 42
70%
Güncel Haber
Güncel Haber · Sedh · 0 · 26
0 26
69%
Güncel Haber
Güncel Haber · Sedh · 0 · 28
0 28
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri