Numan Kurtulmuş: 'Bakanı engellemek demokratik değil'

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Numan Kurtulmuş: 'Bakanı engellemek demokratik değil' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Numan Kurtulmuş: 'Bakanı engellemek demokratik değil'
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Emektar

İtibar:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2024 15:13TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe teklifi görüşülmeleri başlarken gerginlik yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Bakanı engellemek demokratik değil. CHP lideri Özel'i arayıp rahatsızlığımızı söyledim' dedi.
Haberin DevamıNuman Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şöyle:Bu görüntü yakışmamıştır. TBMM denetim fonksiyonunu yerine getirmek için fedakârca çalışmayı yerine getiriyor. Bu saygısızca bir davranış. Kabul etmek mümkün değil. Plan bütçe komisyonundakilere de haksızlık. TBMM kaba kuvvet, engelleme ile değil sözün gücü. TBMM 86 milyonun dört gözle beklediği bir büyük demokratik platformdur. Fiili olarak müdahale etmek, yürütmeyi temsilen gelen makama engel koymak demokratik anlayışa sığmaz. Bunun makul görülmesi mümkün değildir.Bütün meclis yöneticisi arkadaşlarımızın sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz. Özel'i aradım, bundan memnun olmadığımızı, milletimizin tamamını rahatsız eden çirkin görüntüler olduğunu paylaştım. Tüm parti yöneticilerine önemli sorumluluk düşüyor. TBMM'ye sadece 86 milyon yurttaş değil bütün milletler de TBMM'de ne olup bittiğini yakından takip ediyor. O anda maksadını aşan tavırlar kalıcı olarak Türkiye demokrasisi üzerinde hasar bırakıyor. Meclis mücadele ve müzakere yeridir ancak bir vekilin diğerine saygısızlık yapacağı, bir bakana saygısızlık yapacağı mekan değildir. Bu görüntüler bütün milletimizi rahatsız etti. Bu ortaya çıktığı anda toplumsal eleştirilerin ortaya çıktığını görüyoruz. Tüm grup yöneticilerine çağrımı tekrarlıyorum. Bu meclis 2028'e kadar iş yapacak, milletin hayrına olacak işleri yapacak meclistir.Gözden KaçmasınAK Parti'den CHP'ye art arda tepkiler: Meclis'te eşkiyalık kabul edilemezHaberi görüntüleGözden KaçmasınTBMM'de İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmesinde gerginlikHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Numan Kurtulmuş#TBMM#Ali Yerlikaya

673dd23d351183477f226f25.jpg

673daeba351183477f226d69.jpg

673d9338351183477f226af3.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Üst Alt