Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Mikrofon krizinde adli kontrol kararı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mikrofon krizinde adli kontrol kararı

Sedh

Elmas üye
Aziz Özen & Emin Mert [email protected], [email protected]şturulma Tarihi: Mart 10, 2025 07:00Kadıköy Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Elif Lale Bilgili’nin mikrofonunu kapatarak salondan çıkarılmasını isteyen CHP’li Meclis 1’inci Başkanvekili Ahmet Kurtuluş gözaltına alındı. Kurtuluş, adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Haberin DevamıKadıköy Belediye Meclisi toplantısı, Ahmet Kurtuluş başkanlığında gerçekleştirildi. AK Parti Grup Başkanvekili Elif Lale Bilgili’nin konuşması devam ederken Kurtuluş, herkesin konuşma süresinin 5 dakika olduğunu söyledi.Bilgili de kendisinden önceki konuşmacı CHP’li Meclis Üyesi İpek Demirtaş’ın 10 dakika konuştuğunu belirterek, “Neden benim konuşmamın süre kısıtlaması oluyor? Bir yılımızı dolduracağız öyle bir süre kısıtlaması bugüne kadar kimseye verilmedi, neden bana veriliyor? Ya mikrofonum kapatılıyor ya da kısıtlama veriliyor, neden? Hükümete yapılan tüm eleştirileri dinlemedim mi? Neden ben hükümetimizin yaptıklarını anlatamıyorum?” diye sordu.‘DIŞARI ATALIM’Tartışma uzayınca Kurtuluş, mikrofonu kapattı. Bilgili’nin tepkisi üzerine Kurtuluş “Şunu çıkaralım, atalım dışarı Allah aşkına. En son bu noktaya geldik” dedi. Bilgili salondan ayrıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kurtuluş hakkında ‘görevi kötüye kullanma’, ‘ifade özgürlüğünün engellenmesi’, ‘kamu görevine ilişkin hakların engellenmesi’ suçlarından soruşturma başlattı. Kurtuluş, gece yarısı gözaltına alındı. Kurtuluş ifadesinde “Elif hanımefendi sürekli bağırmaya başladı ben de gayriihtiyari ‘yeter artık bunu alın’ diye serzenişte bulunmuş oldum. Daha sonra kendisiyle konuştuk, hallettik” dedi. Kurtuluş dün çıkarıldığı adliyede hâkimlikçe adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Haberin DevamıCHP’DEN DİSİPLİN SÜRECİ CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ahmet Kurtuluş hakkında parti içi disiplin sürecinin başlatıldığını belirtti. Çelik, “Kadıköy Belediye Meclisi toplantısı sırasında AK Partili kadın meclis üyesine yönelik ifadeleri nedeniyle meclis üyemiz hakkında parti içi disiplin süreci başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Kadıköy Belediyesi#Elif Lale Bilgili#Ahmet Kurtuluş

67ce073f6a4d5a3fe3f6ed2d.jpg

5b1fac578f1ed723a46ae5e2.jpg

667d0232637a8d479dd489a0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri