Yemek Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Zeytinyağlı kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Biber Dolması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 65 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Zeytinyağlı
Konu Başlığı Zeytinyağlı Biber Dolması
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

zeytinyagli-biber-dolmasi.jpg

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Birkaç dal taze nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Dolmaların Üzerine Kapak Yapmak İçin;

  • 1 adet küçük boy domates

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.
  2. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.
  3. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.
  4. Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edilir.
  5. Karıştırılarak ocaktan alınır. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.
  6. Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açılır ve güzelce yıkanır.
  7. Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirilir. Burada önemli olan nokta pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepeleme doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmanız yeterli olacaktır.
  8. Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak her biberin tepesini kapatılır.
  9. Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur.
  10. Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir.
  11. Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
  12. Pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır.
  13. Soğuduktan sonra servis edilir.

Şimdiden afiyet olsun.
 
Üst Alt