Yemek Tarifi Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 63 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi​

ADIM 1
Tencereye sıvı yağı koyalım. Şehriyeyi ilave edelim ve rengi dönünceye kadar kavuralım. Daha sonra tereyağını ekleyelim.

ADIM 2
10- 15 dakika ılık suda beklettiğimiz pirinci 2-3 kez yıkayıp suyunu süzelim ve tencereye ekleyelim. 1-2 dakika kadar kavuralım.

ADIM 3
Kaynar suyu pirince ekleyelim. Tuz, şeker ve limon suyu ekleyip karıştıralım.

ADIM 4
Kaynamaya başlayan pilavın kapağını kapatarak altını kısalım ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.

ADIM 5
Pilav pişerken tencerenin kapağını açmayalım. Altını kıstıktan 10 dakika sonra 1 defa suyunu kontrol etmek için açabiliriz.

ADIM 6
Pilav piştikten sonra altı kapatalım ve tencerenin kapağı kapalı şekilde 15 dakika dinlendirerek servis edelim.
Afiyet Olsun…​
 
Üst Alt