Yemek Tarifi Narlı Fındıklı Cezerye

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Narlı Fındıklı Cezerye başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 57 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Narlı Fındıklı Cezerye
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text


Narlı Fındıklı Cezerye Tarifi​

Cezerye tarifi denildiğinde akıllara havuçlu cezerye tariflerinin geldiğini biliyoruz. Gelin bu sefer bir değişiklik yapalım ve kışın en güzel meyvelerinden biri olan nar ile narlı cezerye yapalım.


Narlı cezerye tarifi hazırlarken süslemek için fındık tercih ettik. Dilersek farklı kuruyemişler eklenerek cezerye çeşitlendirilebilir.


Hazırlanışı:
Adım 1
400 ml nar suyu geniş bir tencere içine alınır. İçerisine 90 gr nişasta ve 90 gr toz şeker eklenir. Küçük ve kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Buradaki püf nokta uzun süre boyunca pişirmeye devam etmektir. Yaklaşık 40 dakika kadar pişirmek ideal olacaktır.


Adım 2
Bir çay bardağı fındık irili ufaklı parçalar halinde parçalanır. Tencerede pişen karışımın içine eklenir. Pişmesi süresini tamamlayan cezerye kenarda ılımaya bırakılır.


Adım 3
Soğuyan cezerye yağlı kağıt üzerine ya da streç film üzerine konulabilir. Burada yavaş yavaş döndürerek rulo haline getirilir.


Adım 4
Rulo haline getirilen cezerye buzdolabında 1 gece boyunca dinlendirilir.


Adım 5
Bir gece boyunca dinlendirilen cezerye küçük kareler şeklinde dilimlenir. Dilimlerin üzerine Hindistan cevizi serpiştirilerek servis edilebilir. Afiyet olsun.
 
Üst Alt