Yemek Tarifi Köfteli Kapama

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde Barbie tarafından oluşturulan Köfteli Kapama başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 73 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Köfteli Kapama
Konbuyu başlatan Barbie
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Barbie

Barbie

www.ircforumlari.gen.tr
Paylaşımcı Üye
Katılım
6 Mar 2023
Mesajlar
360
Tepkime puanı
30
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text

Köfteli Kapama Tarifi​

Köfteli kapama yemeği, Türk mutfağımızda yer alan köfteli pilav çeşitlerinden biridir. Kutlama günleri için tercih edebileceğimiz yemeklerin başında gelir. Püf noktalarıyla beraber köfteli kapama tarifi şu şekilde.


Hazırlanışı:


Adım 1
Soğanı, kapya biberi ve sarımsağı robottan geçirelim.


Adım 2
Bir kâseye robottan geçirdiğimiz karışımı, kıymayı, tuz karabiber ve toz kırmızı biberi alalım, güzelce yoğuralım.


Adım 3
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Köfteli kapama yapılışı için hazırlanan köfteleri kızartalım.


Adım 4
Pilavını hazırlamak için sıvı yağ ve tereyağı eritelim. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri üzerine ekleyelim ve rengi saydamlaşana kadar kavuralım.


Adım 5
Bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım.


Adım 6
Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekledikten sonra 10 dakika harlı ateşte, 5 dakika kadar da kısık ateşte pişirelim. Altını kapattıktan sonra demlenmeye bırakalım.


Adım 7
Hazırladığımız köfteyi ve pilavı, köfteler altta pilav üstte olacak şekilde derin bir kabın ya da güvecin içerisine aktaralım.


Adım 8
Köfteli kapama tarifi püf noktaları arasında şu da yer alır. Geniş bir servis tabağına kabın içindeki yemeği ters çevirelim. Böylelikle daha güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır.


Adım 9
Bir tavada sıvı yağ, domates püresi, toz şeker, sarımsak, tuz ve kuyu karıştırdıktan sonra güzelce pişirelim. Domates sosunu kapamanın üzerinde gezdirelim.


Adım 10
Üzerine maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt