Yemek Tarifi Havuç Soslu Makarna

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Baklıyat, Pilav ve Makarnalar kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Havuç Soslu Makarna başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 79 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Baklıyat, Pilav ve Makarnalar
Konu Başlığı Havuç Soslu Makarna
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Özel Üye
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
624
Tepkime puanı
47
Puanları
28

İtibar:

imageMissing Alt Text


Havuç Soslu Makarna Tarifi​

Makarnanın ve havucun yan yana gelmesinin böyle lezzetli bir sonuç doğuracağını kim bilebilirdi ki? Havuçlu makarna sosu ile sofranıza renk katabilir, doğal ve lezzetli bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Havuç soslu makarna ile makarnanıza küçük ama etkili dokunuşlar yapabilirsiniz.


İçindekiler:
  • Dilediğiniz herhangi bir makarna
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz (5 gr)
  • 5 tane orta boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (40 gr)
  • 1 su bardağı su (200 gr)
  • 2 çay kaşığı tuz (5 gr)
  • ½ çay kaşığı karabiber (2gr)
  • 4 yemek kaşığı lor peyniri (30 gr)
  • ½ demet maydanoz


ADIM 1
Öncelikle havuçları soyarak 3 parçaya bölün. Ardından üzerini geçecek kadar su ekleyin.


ADIM 2
Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık olarak 20- 30 dakika boyunca haşlayın. Bir kürdan yardımı ile havuçların haşlanıp haşlanmadığına bakın. Kürdan havucun içerisine rahatlıkla girebiliyorsa havucunuz olmuş demektir.


ADIM 3
Ocaktan aldığınız havuçları bir mutfak robotuna alın ve üzerine 2 diş soyulmuş sarımsak, 2 çay kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ çay kaşığı karabiber ve 1 su bardağı içme suyu ekleyerek püre haline gelinceye kadar karıştırın.


ADIM 4
Geniş bir tencere içerisine tuz ve su koyarak kaynatın. Ardından seçtiğiniz makarnayı ekleyerek yaklaşık 9- 10 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan makarnaları süzerek bir kenarda bekletin.


ADIM 5
Makarnalar pişerken maydanozları da incecik doğrayın. Geniş bir tencere içerisine havuç sosunu ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Ardından üzerine makarnayı ekleyin. Servis ederken üzerine parmesan ve maydanoz ekleyin. Afiyet olsun!
 
Üst Alt