Kripto Para Binance'ten Türkiye'nin Kripto Para Yasası İçin Kritik Açıklama

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kripto Para Haberleri kategorisinde X tarafından oluşturulan Binance'ten Türkiye'nin Kripto Para Yasası İçin Kritik Açıklama başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 67 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kripto Para Haberleri
Konu Başlığı Binance'ten Türkiye'nin Kripto Para Yasası İçin Kritik Açıklama
Konbuyu başlatan X
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan X

X

IF Teknik Sorumlu
IF - TeknikAdmin
Katılım
24 May 2020
Mesajlar
1,952
Tepkime puanı
91
Puanları
45

İtibar:

Binance Türkiye'den kripto para yasası için öneriler geldi. İşte TBMM'ye sunulan kripto para düzenleme tavsiyeleri.

Binance'ten Türkiye'nin Kripto Para Yasası İçin Kritik Açıklama


Dünyanın en büyük kripto para alım satım marketi olan Binance, Türkiye'de yürürlüğe girmesi beklenen kripto para yasasına ilişkin bazı önerilerde bulundu.
Binance Türkiye'nin blog sayfasında yer alan yeni yazıda, Türkiye’de kripto varlıklar için geliştirilmesi planlanan düzenleyiciye ilişkin bazı görüşlere yer verildi. Binance'in açıklamasına göre, kripto paralar için uygulanacak düzenlemeler bu pazarı hem daha sürdürülebilir hem de daha güvenilir olmasını sağlıyor.

Binance Türkiye'den kripto para yasası için öneriler​

Binance, tüm dünyada kripto para yasalarının doğru bir şekilde yapılması için önemli bir pozisyonu üstleniyor. Yasa yapıcı kurumlara önerilerde bulunan borsa, son olarak TBMM'ye yeni bir teklif gönderdi.
Türkiye'nin kripto varlıklarından en iyi şekilde yararlanması gerektiğini belirten Binance Türkiye; yenilikçiliği engellemeden, kripto ve blockchain teknolojilerine zarar vermeden bir düzenlemenin doğru olacağını söyledi.
Binance Türkiye'den kripto para yasası için öneriler

Binance Türkiye'den kripto para düzenlemesi için sunulan 13 öneri şu şekildeydi:
  • “Kripto Varlık” Tanımının Net Olarak Oluşturulması
  • Stabil Coin’lerin Düzenlenmesi
  • NFT’lerin Kripto Varlıklardan Ayrı Değerlendirilmesi
  • Staking’e Olanak Sağlanması
  • Kullanıcılara Doğrudan Erişim Sunulması
  • Global Havuzlara İzin Verilmesi
  • Listeleme ve Listeden Kaldırma Süreçlerinde Net Kriterlerin Belirlenmesi
  • Yeterli Araştırma Kapasitesine Sahip Borsaların Kendi Listelemelerine Karar Verebilmesi
  • Borsalar, Kullanıcıları Korumak için Bir Fona Sahip Olmalıdır
  • Kripto Varlık Saklama Hizmetlerinin Düzenlenmesi
  • Uygulanacak Düzenlemelerin Prensip Temelli Olması
  • Yüksek Güvenlik Standartlarının Zorunlu Tutulması
  • Kripto Transferlerinin Doğası Gereği Sınırlanmaması

Kripto, NFT ve blockchain için yol haritası​

Bu maddelerin her birinin içerisinde gerekli açıklamalara da yer veren Binance, yatırımcıların mağdur olmamasını talep ediyor. Fakat Binance'e göre Kripto Varlık tanımı zorunlu olarak şu özellikleri içermelidir:
Kripto varlıklar; elektronik olarak aktarılabilir, saklanabilir veya alınıp satılabilir, mübadelesi mümkün, ekonomik değer saklama aracı olarak tasarlanmış veya kullanılabilir olmak zorundadır.
Kripto para borsası ayrıca global havuzlar konusunda da bazı önerilerde bulundu. Binance'e göre likidite havuzlarının sadece Türkiye ile sınırlandırılması, Türkiye piyasasını ciddi şekilde riske atacak sonuçlar doğurabilir.
Binance, son zamanların popüler pazarı NFT'leri de göz ardı etmedi. Kripto varlıklar bir varlık sınıfı olarak 2008’den beridir gelişimlerine devam ederken NFT’lerin alım-satım açısından ana akımın dikkatini çekmesi 2020’de başladı.
Staking faaliyetlerinin de düzenlemeye tabi tutulmasını önermekteyiz. Düzenleme sırasında dikkat edilmesi gereken bir başka husus ise Türk kullanıcıların kripto ve blockchain ekosistemi için bu kadar hayati olan bir husustan mahrum bırakılmamasının önemidir.
Şirket, “NFT’ler için geliştirilmesi planlarnan düzenlemelerin, bu teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilecek ve ilerlemeye izin verecek şekilde düzenlenmesini öneriyoruz” dedi.
Ayrıca NFT’ler için her gün yeni kullanım alanları keşfedildiğine dikkat çeken platform, katı düzenlemeler uygulanmasının gelişimi kısıtlayabileceğini söyledi.
 
Üst Alt